Bergens Tidende

Røper gull-gesten etter norsk trippel

Hans Christer Holund (32) pekte mot himmelen etter å ha tatt VM-gull på 15 kilometer foran Lyn-kompis Simen Hegstad Krüger (27) og Harald Østberg Amundsen (22).

- HERMAN FOLVIK herman.folvik@vg.no CAMILLA VESTENG CHRISTINA PAULOS SYVERSEN REGINE L. ANTHONESSE­N

Verdensmes­teren ville ikke svare til NRK på hvorfor han pekte mot himmelen etter at gullet var i boks i målområdet. Holund var svaert rørt og øynene var fylt av tårer i seiersinte­rvjuet med statskanal­en.

Da han møtte VG i pressesone­n litt etterpå hadde han fått mer kontroll på følelsene, og forklarte delvis hvorfor han pekte mot himmelen.

– Det er litt flaut, men jeg er litt overtroisk og tror at det finnes noe større enn meg selv, sier Holund til VG.

I mål var Holund hele 20 sekunder foran Krüger, mens Amundsen var 35,6 sekunder bak.

– Det er ikke noe jeg flagger høyt om, men de som kjenner meg vet jeg er litt overtroisk på noen ting. Når jeg får til et perfekt løp i VM får man kanskje en bekreftels­e på at det er noe i det, sier Holund.

Lyn kunne ikke drømt om en bedre feiring av klubbens 125-årsdag. Det er Holunds andre VMgull etter det imponerend­e løpet på femmila i Seefeld to år tilbake.

– Det er rått. Dobbelt Lyn på 125-årsdagen. Det kunne ikke bli bedre, Krüger til VG.

– Jeg sto med tårer i øynene fra Holund passerte 12,5 kilometer. Da var det bare om å gjøre og stå på beina. Det var veldig stort, sier Eirik Myhr Nossum, landslagst­rener, til VG.

Russisk sprekk

Etter 5 kilometer ledet storfavori­tten Aleksandr Bolsjunov med 5,4 sekunder til Harald Østberg Amundsen og med 6,3 sekunder til Hans Christer Holund.

Ved 10 kilometer var derimot Holund i ledelse med 9 sekunder til Bolsjunov. Russeren fikk det fryktelig tøft utover i løpet og endte som nummer fire, 43,7 sekunder bak.

Før VM hadde Bolsjunov vunnet de seks siste 15-kilometern­e i verdenscup­en. Russeren gikk gjennom pressesone­n uten å si et ord etter løpet.

– Det er litt godt å si at han er menneskeli­g og kan få det. Det finnes en stopp for han også. Det er rått at vi er tre stykker som slår han, sier Krüger.

Bronse-Amundsen falt

VM-debutanten Amundsen falt i en utforkjøri­ng kort tid før mål og tapte trolig rundt ti sekunder.

Holunds tid hadde han ikke sjanse på uansett, men han kunne ha kjempet om sølvet med Krüger, som endte omtrent 15 sekunder foran.

– Jeg blir forbannet på meg selv i det jeg merker at balansen glipper. Jeg prøvde bare å unngå og kjøre inn i gjerdet. Det ser komisk ut, og det er håpløst at det skjer, sier Amundsen til VG om fallet.

– Trolig hadde det blitt bronse uansett. Det er kult å henge med så meritterte løpere, sier Amundsen.

Sjur Røthe ble nummer seks, rett foran Martin Johnsrud Sundby. Duoen var cirka 55 sekunder bak.

– Det er strengt tatt det beste løpet jeg har gått på lang tid. Å få ut det beste med kroppen, med den oppkjøring­en jeg har hatt, er jeg veldig fornøyd, sa Røthe til NTB etter løpet.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB ?? Her peker Hans Christer Holund mot himmelen etter å ha passert målstreken som den raskeste på 15 kilometere­n.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB Her peker Hans Christer Holund mot himmelen etter å ha passert målstreken som den raskeste på 15 kilometere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway