Bergens Tidende

Fraråder å reise hjem fra fjellet lørdag

Vil du unngå uvaeret i fjellet, må du enten dra hjem tidlig fredag eller vente til søndag.

- HILDE HEIAN hilde.heian@bt.no

– Lørdag er det mest vind. Nord for Finse er det liten storm til sterk kuling. Sør for Finse vil det vaere stiv og sterk kuling. Folk bør ta en kikk på veitrafikk­meldingene før de drar noe sted, sier meteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorolog­isk institutt i Bergen.

– Hvor ille blir det? – Det er ikke turforhold på lørdag, men innevaer. I fjellet vil det vaere ganske ufyselig og vanskelige kjøreforho­ld med så mye vind høyt til fjells. Det blir også nedbør, sier Selberg.

Bra på søndag

Søndag ser det ut til at både vind og nedbør roer seg igjen.

– Totalt sett blir søndag en bra dag med muligheter for sol. Det vil vaere bedre å vente til søndag med å reise. Sent søndag kveld kommer det en front med skyer, nedbør og vind.

Torsdag var det ganske rolige vaerforhol­d i Vestland fylke.

Et nedbørsyst­em fra vest fører med seg mild luft.

Tidlig fredag er det oppholdsva­er, men i løpet av morgenen skyer det til.

– Så kommer bygene vestfra, og det vil bli hvitt i indre strøk. Men snøen går raskt over til regn, og det blir stigende snøgrense som vil ligge på cirka 500 meter pluss minus, sier Selberg.

Det kan likevel vaere at det blir oppholdsva­er store deler av fredag.

Usikkert mandag

Hvordan vaeret blir over helgen, er mer usikkert. Mens den forrige prognosen til Meteorolog­ene tilsa oppholdsva­er på mandag, ligger det an til skyer og regn ifølge den nyeste prognosen torsdag.

– Det vil bli en del vind fra sørøst. Vaeret i uken som kommer trenger ikke bli så dårlig, det kan bli helt greit, sier Selberg.

 ??  ?? Det er meldt kraftig uvaer i fjellet.
Det er meldt kraftig uvaer i fjellet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway