Bergens Tidende

Hun søker jobber, men blir aldri innkalt på intervju. Jobbeksper­ten har råd.

– Venner sier at jeg må tenke «utenfor boksen». Men jeg vet ikke hva slags jobber jeg da skal søke, skriver ukens innsender.

- Mette Manus

SPØRSMÅL: Jeg har utdanning innen økonomi og administra­sjon og har jobbet med det i mange år. På grunn av koronapand­emien har det vaert nedbemanni­ng i bedriften. Jeg har i flere måneder søkt ny jobb, men blir stadig ikke innkalt til intervju. Venner sier at jeg må tenke «utenfor boksen». De mener jeg må tenke nytt og se på helt andre fagområder. Men jeg vet ikke hva slags jobber jeg da skal søke. Det er jo faget mitt jeg kan.

Hilsen oppgitt 48-åring

JOBBEKSPER­TEN: Det kan gjøre en motløs å søke jobber uten å komme til intervju, men da er det ekstra viktig å tenke konstrukti­vt og motivere seg. Selvsagt kan det vaere at du ikke har en god og målrettet cv og søknad og derfor ikke kommer videre. Men det er riktig at det er lurt å tenke annerledes, se på nye muligheter og våge seg ut på litt ukjent grunn.

Det er blitt et moteuttryk­k å si at en må tenke utenfor boksen.

Men mange er fastlåste i sine mønstre og begrenser tankene sine til å tro at de bare kan akkurat faget de har jobbet med. Kunnskapen­e er likevel så mye større enn man tror, og det gjelder å se sin brede erfaring, evne til å laere nye ting og vilje til forandring som en del av «boksen» sin.

Du har en allsidig grunnutdan­ning og lang og sikkert variert jobberfari­ng. Her tenker jeg både på formalkomp­etanse som utdanning og realkompet­anse som jobb- og livserfari­ng.

Kanskje trenger du ikke tenke «utenfor boksen», hvis ikke den oppleves for trang. Men boksen din er mye større enn du tror, og du kan utvide den, ta med deg din erfaring og ekspertise, men også innlemme ny kunnskap, nye utfordring­er og ny mestring i samme boks.

Dermed vil du tørre å begi deg ut på områder som virker ukjente og skremmende, men ved å gå ut av komfortson­en, kan det åpne seg spennende muligheter for deg. Det er fint å tenke nytt og friskt og ikke vaere redd for å få frem allsidighe­ten din, og ta sjansen på nye utfordring­er.

Jeg ønsker deg lykke til i din utvidelse av boksen din og håper du får det romslig og bra i den fremover, og ikke minst at den fører til ny jobb.

 ??  ?? – Det kan gjøre en motløs å søke jobber uten å komme til intervju, men da er det ekstra viktig å tenke konstrukti­vt og motivere seg, sier jobbeksper­ten til ukens innsender.
– Det kan gjøre en motløs å søke jobber uten å komme til intervju, men da er det ekstra viktig å tenke konstrukti­vt og motivere seg, sier jobbeksper­ten til ukens innsender.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway