Bergens Tidende

Suksess på banen ga millionove­rskudd

Klubben landet mer enn én million kroner i pluss i koronaåret 2020.

- CHRISTIAN NICOLAISEN christian.nicolaisen@bt.no

Tidligere denne uken offentligg­jorde Brann sine nøkkeltall for koronaåret 2020. Nå står lillebror Åsane for tur. 1.-divisjonsk­lubben leverte et overskudd på 1,1 millioner kroner i fjor.

Klubben hadde budsjetter­t med å ende i balanse.

Saerlig to ekstraordi­naere momenter får aeren for at det i stedet ble millionove­rskudd:

Suksess på banen. Femteplass­en på tabellen var syv plasser bedre enn budsjetter­t. Det alene ga 500.000 kroner mer i kassen enn forventet.

Spillersal­gene av Ole Didrik Blomberg og Ole Martin Kolskogen til Brann.

Det sistnevnte ga inntekter i størrelses­ordenen en halv million bokførte kroner i fjor.

– De ekstraordi­naere inntektene utgjør hele forskjelle­n, sier daglig leder Gorm Natlandsmy­r om Åsane Fotballs årsrapport.

Klubben søkte i tillegg om mer enn 700.000 kroner gjennom den statlige koronaordn­ingen. Private selskaper har også gitt økonomisk støtte.

– Til tross for et slitsomt og vanskelig år, endte det med sportslig suksess for A-laget vårt. I tillegg har vi levert det som sannsynlig­vis er det beste økonomiske året i klubbens historie, sier Natlandsmy­r til BT.

Også privatpers­oner har støttet klubben økonomisk. Etter det BT får opplyst, har Trond Mohn støttet Åsane økonomisk gjennom fjoråret.

Selv om året endte solid i pluss, måtte spillere og administra­tivt ansatte tåle lønnsreduk­sjon i en periode før sesongen startet.

«Det var en absolutt nødvendigh­et i en fase der man ikke visste om sesongen kom i gang, eller om det kom nasjonale støtteordn­inger», skriver styret i Åsane Fotball i årsrapport­en for 2020.

Åsane Fotball omsatte for 14,6 millioner kroner i fjor. Det er en økning på tre millioner kroner fra året før. Fjorårets overskudde­t går med til å styrke egenkapita­len i et år klubben forventer blir krevende.

I år styrer klubben mot en ytterliger­e økning i inntekter. Klubben har i budsjettet for 2021 mål om å omsette for tett oppunder 17 millioner kroner.

11. mars holder klubben årsmøte.

 ?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? Åsane spilte kvalik til Eliteserie­n i fjor, i et år der målet var å holde seg i 1. divisjon.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE Åsane spilte kvalik til Eliteserie­n i fjor, i et år der målet var å holde seg i 1. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway