Bergens Tidende

Lover å ordne opp på Slåtthaug

Både garderobeb­ygget og tribunen måtte stenges på grunn av avvik og fare for kollaps. – Jeg tar det på dypeste alvor, sier idrettsbyr­åden.

- MARITA RAMSVIK marita.ramsvik@bt.no DANSK SUPERLIGA MENN SEMIFINALE 2. KAMP:

– Sånn skal det ikke vaere og vi må ordne opp i dette. Jeg tar det på dypeste alvor, sier idrettsbyr­åd Endre Tvinnereim (Ap).

Han snakker om forholdene på Slåtthaug kunstisban­e, som BT gjennom en rekke saker har omtalt den siste tiden.

Først ble garderobea­nlegget på Slåtthaug stengt på dagen fordi bygget er i så dårlig forfatning at det er farlig å oppholde seg der.

Noen uker senere, torsdag forrige uke, ble også tribunen stengt fordi den er full av mangler.

– Synes du dette er akseptabel­t?

– Nei, sånn skal det ikke vaere. Det må vi ta tak i og det gjør vi nå. Jeg er veldig glad for at dette ble oppdaget, sier Tvinnereim.

Ikke regelmessi­g kontroller­t

Som BT tidligere har skrevet har brukere av isbanen meldt inn bekymringe­r om tilstanden ved både garderobea­nlegget og tribunen ved Slåtthaug kunstisban­e.

BT har blant annet fått innsyn i en e-post som ble sendt fra banemester­en på Slåtthaug i august 2018. Da purret han på en rekke avviksmeld­inger som han mente ikke var tatt tak i, blant annet var han bekymret for setningssk­ader på garderobeb­ygget.

Han nevnte også en forespørse­l om å få tribunen kontroller­t. Det ble sannsynlig­vis ikke gjort, ifølge etatsdirek­tør Torbjørn Iversen.

Nå har idrettseta­ten varslet en intern gjennomgan­g.

– Vi kommer til å ta en runde på alle idrettsanl­egg, sa Iversen til BT forrige uke.

– Vi vil kartlegge og kommer til å gå gjennom rutinene for at dette ikke skal skje igjen. Jeg har tillit til at idrettseta­ten håndterer dette, sier Tvinnereim.

Tvinnereim forteller at gjennomgan­gen skal gi svar på hvorfor anleggene har havnet i en så dårlig forfatning uten at noe har blitt gjort.

– Fremover er det to ting som er viktig. Det ene er å få denne gjennomgan­gen på plass, slik at vedlikehol­dsbehov blir rapportert, fanget opp og gjort noe med, sier han og fortsetter:

– Det andre er at jeg kommer til å jobbe videre med å finne en god modell for den nye ishallen som skal bygges på Slåtthaug. Jeg skal se på hvor mye finansieri­ng vi trenger, samt hvilken innretning og størrelse hallen skal ha. Dette er et anlegg vi prioritere­r høyt, sier han.

–Ikke vaert bra nok

Mikkel Grüner (SV) er leder i utvalg for barnehage, skole og idrett i Bergen kommune. Han sier utvalget skal på befaring på Slåtthaug 16. mars.

– Vi har lagt vekt på å bli satt inn i saken etter det som har kommet frem i BT. Vi skal forsøke å få med oss mest mulig informasjo­n.

Men hva som eventuelt kommer ut av befaringen er for tidlig å svare på, sier han.

– Alle er enige om at dette er en uheldig situasjon, men vi må ut og se på anlegget først.

– Idrettseta­ten skal nå gjennomgå rutinene ved samtlige anlegg. Hva tenker du om det?

– Jeg synes det er litt sent å gjennomgå rutinene når skaden først har skjedd. Den ansvarlige byrådsavde­lingen skulle hatt slike rutiner på plass. Det er lett å si at dette ikke er bra nok.

Til det svarer Tvinnereim følgende:

– Ja, men det er bra at det er blitt fanget opp slik at vi kan gjøre noe med det.

 ?? FOTO: SEM SIKKERHET ?? Tribunen ved Slåtthaug har råteskader og er ifølge en tilstandsv­urdering «full av mangler».
FOTO: SEM SIKKERHET Tribunen ved Slåtthaug har råteskader og er ifølge en tilstandsv­urdering «full av mangler».
 ??  ?? Idrettsbyr­åd Endre Tvinnereim sier han er glad forholdene på Slåtthaug ble oppdaget.
Idrettsbyr­åd Endre Tvinnereim sier han er glad forholdene på Slåtthaug ble oppdaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway