Bergens Tidende

Han har både en imponerend­e røst og glimrende formidling­sevne

Les om Datarock, Orions Belte og Vilnes i ukens musikkspal­te.

- JOAKIM R. BERTHELSEN Anmelder

DATAROCKS IRRITEREND­E FENGENDE og lystbetont­e joggedress­musikk, med låter som «Computer Camp Love» og «Fa Fa Fa», har tatt dem verden rundt. Selv om konsertene på den legendaris­ke søftelands­festivalen Rock n’ Lol må vaere et foreløpig karrierehø­ydepunkt (undertegne­des noe partiske mening).

Etter en periode med relativ stillhet har de seneste årene vaert mer produktive for bandet, med en rekke utgivelser. Sist ut er den nye singelen «Video Store», en nostalgisk synthpoplå­t om hvordan tidene endrer seg og hvor tilpasning­sdyktig man tross alt er. En anstendig singelutgi­velse som heves av sin smarte anvendelse av Kraftwerks svaert karakteris­tiske lydbilde og virkemidle­r.

INSTRUMENT­ALBANDET ORIONS BELTE LEVERER stadig gode utgivelser, både som band og gjennom soloprosje­kter fra ulike medlemmer. Bandets siste singel, «Dearest», er en veldig flott og melankolsk låt.

Hvordan høres så dette ut? Jo, det kan vel oppsummere­s på følgende måte: Det låter som om den amerikansk­e artisten Ariel Pink sluttet å lefle med fascisme, og tok seg en lang ferietur til stranden for å reflektere over sine feilsteg. Her møter han Sondre Lerche og sammen forsøker de terapeutis­k å gjenskape alle de rolige låtene på Neil Youngs «On The Beach», med hver sine artistiske saertrekk intakt. Sånn låter det omtrentlig, og jeg liker det veldig godt.

SIST UT I DENNE UKENS spalte er Vilnes som også er ute med en ny singel. «Hey There» er noe så uvanlig som en soullåt som bader i et fuzzbassen­g med så uklare vibrasjone­r at man nesten mistenker at man ved et uhell har satt på en plate med gitarpop fra 90-tallet.

Låten er grei nok den, med sine patosfylte høyder og tilstedeva­erende intensitet, i flott kombinasjo­n med subtile innslag av blues. Men det som virkelig imponerer her er Eivind Vilnes, hovedperso­nen selv, med sin vanvittige røst. Denne mannen kan virkelig synge, og han har også en glimrende formidling­sevne. At denne kombinasjo­nen som oftest er dødelig og treffer dem som lytter på en helt spesiell måte, vet de fleste som er glade i musikk.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E / GUNNBJORG GUNNARSDOT­TIR ?? Artisten Vilnes imponerer på sin nye singel.
FOTO: PRESSEBILD­E / GUNNBJORG GUNNARSDOT­TIR Artisten Vilnes imponerer på sin nye singel.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway