Bergens Tidende

Ny superavslu­tning av Hovland

Med en bogeyfri avslutning­s-runde, fire slag under par, var Viktor Hovland (23) med i seierskamp­en mot slutten og endte på tredjeplas­s for andre uke på rad på PGA-touren.

- SIMON ZETLITZ NESSLER simon.nessler@vg.no

– Jeg følte ikke jeg spilte fantastisk gjennom uken, men de siste to dagene var veldig gode, med syv slag under par i helgen. Jeg følte at banen bare ble tøffere og tøffere, så jeg er veldig fornøyd med det, sier Viktor Hovland i et intervju med arrangøren etter runden.

Nordmannen lå på en delt 24. plass etter de to første rundene, men klatret først opp til en delt syvendepla­ss med lørdagens runde, før han tok steget helt opp til en delt tredjeplas­s med søndagens gode avslutning­s runde.

Hovland endte også på delt tredjeplas­s under forrige ukes Valspar Championsh­ip, det etter å halevert den besteavslu­tnings runde nav samtlige. Denneuken var det kun Abraham Ancer (fem slag under par) som leverte en bedre avslutning­s runde enn nordmannen.

Nå venter det en uke med turnerings­fri for Hovland, før han spiller sesongens andre majorturne­ring, PGA Championsh­ip 20.–23. mai.

Få problemer

Hovland spilte stødig og fin golf og var sjelden i problemer under runden. Rundens første birdie kom på hull 4 og nok en birdie kom på hull 7. Nordmannen drivet greenen på hull 14 – et par 4-hull på i underkant av 300 meter – og noterte seg for dagens tredje birdie, før det fulgte nok en birdie på det neste hullet etter et glimrende innspill.

Fra å vaere fem slag bak teten før runden, var Hovland med det bare ett slag bak og oppe på en delt tredjeplas­s med tre hull igjen av runden.

På de siste hullene klarte han imidlertid ikke å sette press på konkurrent­ene, og Hovland avsluttet med par på de siste tre hullene. Dermed ble det en bogeyfri runde på 67 slag, fire slag under par.

McIlroy i vannet

Rory McIlroy hadde ikke vunnet på PGA-touren siden høsten 2019, men kunne juble for seier denne uken – hans tredje seier i turneringe­n i løpet av karrieren. McIlroy gjorde det riktignok spennende for seg selv på det siste hullet, hvor han havnet i vannhindre­t og valgte å droppe seg ut, men med en bogey vant han ett slag foran Abraham Ancer.

Hovland fulgte på plassen bak, sammen med Keith Mitchell, og endte på en delt tredjeplas­s.

Det vil gi en premieutbe­taling på 477.900 amerikansk­e dollar, tilsvarend­e 3,93 millioner norske kroner.

Hovland har vunnet på PGAtouren to ganger i karrieren. Han ble den første nordmannen som vant en turnering på PGA-touren da han vant Puerto Rico Open i februar i fjor, mens han tok sin andre seier da han vant Mayakoba Golf Classic i desember.

Nordmannen har hatt en rekke topplasser­inger i 2021, med to delte andreplass­er og en delt tredjeplas­s tidligere dette året.

Naer topp ti

Hovland rykket opp til ellevtepla­ssen på verdensran­kingen etter forrige ukes tredjeplas­s i Valspar Championsh­ip og hadde denne uken muligheten til å spille seg opp blant de ti beste i verden for første gang.

Nordmannen passerte tiendemann på rankingen, Brooks Koepka, men ble selv også passert av turnerings­vinner Rory McIlroy og blir dermed liggende på ellevtepla­ss.

I FedEx-cupen – PGA-tourens svar på verdenscup­en – ligger Hovland fremdeles på tredjeplas­s.

?? FOTO: MADDIE MEYER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA ?? Viktor Hovland på det 18. hullet under søndagens runde.