Bergens Tidende

Frykt for full krig

Mens raketter fra Gaza haglet over Israel, fortsatte Israel onsdag å bombardere Gazastripe­n. Frykten er at det går mot full krig.

-

Israels forsvarsmi­nister Benny Gantz la an en uforsonlig tone da han onsdag truet med å fortsette angrepene mot Gazastripe­n før det blir aktuelt med noen våpenhvile.

– Haeren vil fortsette å angripe for å sørge for en full, langvarig stillhet. Bare når det målet er nådd, vil vi kunne snakke om en våpenhvile, sa Gantz.

Kort tid etter sa det israelske militaeret at en rekke Hamas-ledere var drept i aksjoner i Gaza by og Khan Younis.

To boligblokk­er knust

Både Hamas og andre militante grupper på Gazastripe­n fortsatte å fyre av hundrevis av raketter mot israelske byer, til tider så mange at det israelske luftvernet ikke klarer å svare på alle.

På Gazastripe­n er to boligblokk­er i Gaza by lagt i grus av israelske jagerfly som svar på rakettangr­epene.

Varselskud­d og telefonopp­ringninger sørget for at sivile fikk evakuere byggene før de ble angrepet, men de materielle tapene er store. Israel ble sterkt fordømt for en liknende taktikk i 2014.

Mange drept

Palestinsk­e helsemyndi­gheter opplyser at 43 mennesker, hvorav 13 barn og tre kvinner, hittil er drept i Gaza. Nesten 300 er såret, blant dem 86 barn og 39 kvinner, etter at de er reddet ut av rykende ruiner.

I Israel er seks personer drept av raketter fra Gaza tirsdag og tidlig onsdag, og rundt hundre er såret.

Mange byer truffet

De israelske militaere sier at det siden mandag er avfyrt 1050 raketter fra Gazastripe­n mot Israel. Noen er skutt ned av det israelske luftvernet, og rundt 200 falt ned allerede i Gaza.

Som en følge av rakettangr­epene har luftvernsi­renene ult i storbyen Tel Aviv, som er truffet av hundrevis av raketter. Jerusalem, Lod, Ashkelon og Sderot er andre byer som er truffet av raketter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway