Bergens Tidende

– Det er foreldre som har fått dette til å bli et problem

Fotball er livet for Sander Amundsen (9). Han er en av spillerne på det mye omtalte gutter 10-laget til Marikollen.

- INGVILD LYGREN ingvild.lygren@bt.no foto EIRIK BREKKE

Sander Amundsen (9) løper rundt på den grønne gressmatte­n i Huseklepp Arena med ballen foran seg. Blikket er alvorlig og konsentrer­t. Han dribler, sparker ballen til lagkamerat­en og springer videre.

For niåringen fra Søreide er fotballtre­ningene det beste med hele uken. Han skulle gjerne spilt fotball døgnet rundt.

– Jeg trener fotball fem ganger i uken, og de dagene jeg ikke har trening, så maser jeg på at pappa må bli med meg å spille på banen der vi bor, sier han og fortsetter:

– Jeg liker å spille på Marikollen fordi alle på laget bryr seg om fotball og tar det seriøst. Jeg synes det er kjekt å vaere på trening når jeg får laere ting og blir bedre.

– Hjerterått

Han er en av spillerne på gutter 10-laget til Marikollen FK, som tidligere er blitt beskrevet som et rent «satsingsla­g» med spillere hentet fra ulike klubber for å toppe laget.

Pappa Trygve Amundsen avviser den merkelappe­n.

Ifølge ham består laget av en kameratgje­ng som er blitt kjent gjennom talentakad­emiet til Huseklepp

Arena, og som etter hvert har ytret ønske om å spille kamper sammen.

Det fikk de muligheten til i Marikollen, sier han.

Forrige uke skulle Marikollen G10 spilt kamp mot Tertnes, men trenerne til Tertnes valgte å trekke seg fra kampen fordi de mente kampen ikke kom til å bli jevnbyrdig.

Amundsen sier han ble svaert overrasket over dette, og at spillerne ble veldig lei seg og skuffet da de fikk beskjed om at kampen var avlyst.

– Dette laget består av en gjeng med ivrige 8–10-åringer som hadde gledet seg ekstremt til å spille fotball igjen. Jeg hadde håpet at vi heller kunne hatt en dialog med trenerne i Tertnes, enn at de skulle ta fra guttene våre gleden med å spille kamp igjen. Jeg synes det er hjerterått, sier han.

Et foreldrepr­oblem

Laget består av svaert ivrige gutter som har et høyt ferdighets­nivå.

Amundsen sier at målet med laget ikke er å rundspille andre lag, men å bidra til at guttene får spille med andre som er like ivrige og motiverte. Han forstår at noen ser på laget, som er fullt av talentfull­e spillere, som et superlag.

– Vi voksne kan sørge for at kampene blir jevnbyrdig ved å sette inn flere spillere på det svakeste laget. Det er foreldrene som har fått dette til å bli et problem. Det er ikke farlig å møte Marikollen, de skal ikke møte profesjone­lle fotballspi­llere, sier han.

– Er det viktig for deg at Sander blir god?

– Overhodet ikke, men jeg skal ikke vaere den som hindrer ham fra å bli god heller. Jeg vil støtte ham og stille opp. Om han plutselig bytter over til håndball eller slutter, så er det helt greit for meg det også, sier faren.

– Må ikke glemme de ivrigste

Sportslig leder Ingolf Stenevik i Gneist IL uttalte forrige uke at han mente laget ikke burde få spille under fanen til NFF.

Han sa til BT at Marikollen, etter hans mening, ikke følger de verdiene og retningsli­njene som ligger til grunn for barnefotba­ll i Norges Fotballfor­bund, og at det var både ille og ødeleggend­e at svaert unge spillere ble flyttet inn i det han karakteris­erte som et satsingsla­g med til dels håndplukke­de spillere.

– Vi tar avstand fra hvordan Karlsen driver barne- og ungdomsfot­ball, og vil fraråde våre medlemmer og spillere å bli en del av dette, uttalte Stenevik.

Sander spiller også på Gneist. Faren er trener på laget, og reagerer på uttalelsen­e til Stenevik.

Amundsen deler klubbens verdier og holdninger, men sier at breddeklub­ben ikke må glemme de ivrigste.

– Jeg skjønner ikke hvordan det plutselig er blitt fy-fy å ønske å satse og trene mye, og hvordan noen kan si at de lagene som har ekstra ivrige og treningsly­stne spillere, skal kastes ut av serien, sier han.

 ??  ?? Sander Amundsen på trening med laget i Marikollen FK.
Sander Amundsen på trening med laget i Marikollen FK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway