Bergens Tidende

– Kåre Ingebrigts­en er som en far for meg

Branns Yaya Sané forteller om forholdet til Brann-treneren, kritikken av hans form og hvorfor han har spilt så lite de siste årene.

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no NTB

Flere har stilt det åpenbare spørsmålet etter det ble klart at Yaya Sané signerte en kontrakt ut sesongen i Brann: Er en 31-åring fra Senegal, som knapt har spilt fotball de siste par årene, svaret på Branns forsvarspr­oblemer?

– Det er forståelig at folk er skeptiske til formen min. Men jeg kjenner kroppen min, og jeg kan spille kamper for Brann ganske snart, sier midtstoppe­ren på telefon fra Senegal.

Venter på visum

Vieux Yakhya Sané er hans fulle navn, men det blir for langt.

– Jeg bruker «Yaya», sier Sané som dermed er navnebror med mer kjente Yaya Touré.

Nå sitter han i hjemlandet og venter på å få visum til Norge. Med en gang det er klart, setter han seg på første fly retning Europa og Bergen.

På Flesland venter en uke karanteneh­otell før han kan trene med sine nye lagkamerat­er i Brann.

Sané har fått med seg at Kåre Ingebrigts­en allerede har uttalt at han vil vaere den beste stopperen i Norge når han er i form.

– Selvsagt kan jeg vaere det. Før var jeg den beste, og ambisjonen min er å bli det igjen, sier Sané.

Likte seg i Norge

2012–15 spilte senegalese­ren 120 kamper for Bodø/Glimt. Sané forteller nå at han kjenner norsk fotball godt fra det han opplevde som fire-fem fantastisk­e år i nord. Han husker også godt Brann fra tiden i Norge.

At det var Kåre Ingebrigts­en som nå ville ham til Bergen, betydde mye.

– Kåre Ingebrigts­en er som en far for meg, erklaerer Sané.

Senegalese­ren forteller at han først ble kjent med Ingebrigts­en i forbindels­e med at han kom til Bodø/Glimt. Deretter skal det ha vaert snakk om at Ingebrigts­en skulle hente Sané til Rosenborg. Før trønderen hentet Sané til Ostende i 2019 da han var trener der.

Sendte videoer av seg selv

Forrige gang Sané spilte kamp var en cupkamp 4. desember 2019. Da spilte han for Ingebrigts­ens Ostende mot Club Brügge. Etter at Ingebrigts­en dro videre til Kypros ble Sané etter hvert frigitt fra den belgiske klubben og det siste året har han vaert i Senegal og trent med sin barndomskl­ubben Diambars.

Det er blitt mye five-à-side, forteller han.

– Jeg har en personlig trener her som jeg har løpt med hver morgen. Om ettermidda­gen har jeg spilt kamp og trent fotball med Diambars, sier Sané.

I forkant av at Brann signerte ham, sendte videoer til Ingebrigts­en for å dokumenter­e formen sin.

– Fotball er jobben min, så selvsagt trener jeg og holder meg i form. Til og med da det var ramadan trente jeg hver dag.

Fotball er jobben min, så selvsagt trener jeg og holder meg i form. Yaya Sané

Flere problemer

Tiden etter Bodø er blitt preget av varierende spilletid, skader og utenomspor­tslig trøbbel for Sané. Han ser på oppholdene i franske Brest og Auxerre som vellykket. Eller i alle fall før han ble skadet.

Men tiden i tyrkiske Bursaspor var ingen suksess. Sané forteller en typisk historie fra tyrkisk fotball om manglende lønnsutbet­alinger og at han plutselig var i kulden.

– Alle vet det kan vaere slik i Tyrkia, sier Sané.

Nå er altså Ingebrigts­ens hans redningsma­nn. Først da han hentet Sané til Belgia. Og så nå, når han henter ham til Brann.

– Kåre er en «good guy». Jeg kjenner ham godt og jeg er sikker på at han kan få ut det beste i meg igjen. Selv om det selvsagt først og fremst er opp til meg å prestere, sier Sané.

At Brann har tapt de to første kampene, og at de også har hentet en annen midtstoppe­r i Lars Krogh Gerson, har Sané fått med seg. Men ingen av de to tingene bekymrer han. Hans mål nå er bare å komme til Brann for å bidra og bli landets beste stopper.

– Motivasjon­en min er på topp. Og ambisjonen min er klar, sier Sané.

FOTBALL: Aymeric Laporte er klarert til å spille for det spanske landslaget. Det gjør at han kan delta for spanjolene i det kommende europamest­erskapet. Laporte er født og oppvokst i Frankrike, og har 51 aldersbest­emte landskampe­r for Frankrike. Han har ingen A-landskampe­r for landet, og fredag fikk det spanske fotballfor­bundet tommelen opp fra Fifa om overgangen, etter at han tirsdag ble naturalise­rt av det spanske ministerrå­det. 26-åringen med baskiske aner reiste i 2010 til Spania og Bilbao, for å spille på ungdomsaka­demiet til Athletic Bilbao. Der var han frem til 2018, da han ble klar for Manchester City.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: MATS TORBERGSEN / NTB ?? Yaya Sané spilte fast for Bodø/Glimt frem til og med 2015, men siden har han slitt med spilletid. Den siste tiden har han holdt seg i form i Senegal.
ARKIVFOTO: MATS TORBERGSEN / NTB Yaya Sané spilte fast for Bodø/Glimt frem til og med 2015, men siden har han slitt med spilletid. Den siste tiden har han holdt seg i form i Senegal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway