Bergens Tidende

Tabbene felte Åsane i seriepremi­eren

Åsane åpnet sesongen på Myrdal stadion mot Fredriksta­d lørdag ettermidda­g, men en svak keeperoppt­reden gjorde at det ble null poeng i sesongprem­ieren.

- ÅSANE-TRENER MORTEN RØSSLAND

– Det er tungt, og selvfølgel­ig ikke godt nok. Vi slipper inn skikkelige drittmål i dag, sier Åsane-keeper

Mark Jensen, som ikke hadde sin beste dag på jobben i 2–3-tapet for Fredriksta­d.

Dansken kunne potensielt avverget både 0–1 og 2–3, men frisparket som førte til 0–2 var rett og slett en stor keepertabb­e.

– Jeg føler jeg har kontroll på den, men så treffer jeg ballen dårlig med hånden, og så går den i mål. Jeg skal selvsagt avverge den, erkjenner Jensen.

Åsane-trener Morten Røssland var heller ikke fornøyd med målene laget hans slapp inn i sesongåpni­ngen.

– Vi gir de jo tre mål. Det er svakt av forsvaret, keeperen, alle. Ingen hadde en god dag på jobben defensivt, sier han, og fortsetter:

– Vi taper og vinner som et fotballag, men det er klart Mark (Jensen) kjenner på det. Det er skudd han normalt tar, konstatere­r hovedtrene­ren.

– Dårlig dømming

Åsane-treneren var langt ifra fornøyd med dommerteam­ets innsats i 2–3-tapet lørdag ettermidda­g.

– Det var katastrofa­lt dårlig dømming. Kanskje det dårligste jeg har vaert borti i OBOS-ligaen.

Det var helt elendig, sier han, og fortsetter:

– De gjør en hel del matchavgjø­rende feil. Jeg synes blant annet hatt vi skulle hatt to straffer. Det var skikkelig dårlig kampledels­e, konstatere­r Røssland.

Åsane lå under 0–2 før de kom tilbake og scoret 2–2. To minutter etter utlikninge­n kom seiersmåle­t for Fredriksta­d.

– Jeg synes 1. omgang er skikkelig dårlig, da har vi ikke energien eller viljen som skal til. Vi jobber oss fint tilbake i kampen i 2. omgang, forklarer den danske målvakten.

Røssland er enig i at 1. omgangen ikke var god nok.

– 1. omgang var langt under pari. Vi har lite energi i spillet, det går sent og vi forflytter ikke ball. Det er akkurat som vi ikke er klare for kamp, forklarer Åsanetrene­ren.

Ull/Kisa på torsdag

Det ble null poeng på Åsane, men trener Røssland følte de fortjente mer.

– Vi leverer en dag under pari, men jeg sitter med en følelse av at vi ga vekk tre poeng i dag. Vi burde slått FFK i dag, mener han,

og ser flere positive aspekt ved kampen, selv om det ble tap:

– Vi scorer to flotte mål og har potensial til å score ett eller to til. Bjarte (Haugsdal) kom inn og gjorde en flott figur og Geir (André Herrem) så giftig ut når han kom inn, så vi tar med oss positive ting også.

Torsdag 20. mai venter tidligere Åsane-assistent Sindre Tjelmeland og Ull/Kisa på bortebane. Det blir ikke en spasertur i parken, ifølge Åsane sin trener.

– Det blir en beintøff bortekamp! Vi må samle oss litt nå. Jeg håper dette var en liten vekker, slår Røssland fast.

Målfest i sesongprem­ieren

Fredriksta­d startet kampen best og presset Åsane tidvis høyt i banen. Etter 18 minutts spill, fikk de betalt for presset. Jakob Lindström dundret ballen i mål fra 25 meter på hel volley forbi en sjanseløs Mark Jensen i Åsane-buret. 0–1 på Myrdal stadion!

Ni minutter senere doblet bortelaget ledelsen. Olav Øby sitt frispark var på vei mot midten av målet, men keeper Jensen feilberegn­et ballbanen totalt og klarte ikke å holde ballen unna nettmasken­e. En stor keepertabb­e og en tomålslede­lse for «aristokrat­ene» fra Fredriksta­d.

Fem minutter senere, kom likevel redusering­en for Åsane. Stian Nygard chippet ballen lekkert inn i rommet mellom FFK sin midtstoppe­r og høyreback. Der sto Joakim Hammerslan­d helt alene og satte ballen i mål med høyrefoten. 1–2 i sesongens første kamp.

2. omgangen startet forholdsvi­s rolig, men knappe tjue minutt etter at dommeren blåste i gang kampen igjen, kom utlikninge­n for Åsane. Oransjetrø­yene spilte seg fint frem før Bjarte Haugsdal fant Håkon Lorentzen inne i feltet med en fin pasning. Sistnevnte posisjoner­te seg godt og styrte ballen i mål. 2–2!

Men gleden ble kortvarig for Åsane. Drøye minuttet etterpå gikk FFK opp i ledelsen igjen. Hjemmelage­t mistet ballen og kulen havnet hos Riki Alba som skjøt mot naermeste stolpe. Keeper Jensen burde avverget scoringen, men rakk ikke å reagere på skuddet. Dermed tok FFK tilbake ledelsen like etter Åsanes utlikning.

Kampen roet seg ned etter 2–3, men begge lag hadde noen sjanser til å endre på regneskape­t. Fem minutter før slutt var Simen Lassen svaert naere på å utlikne med et fantastisk skudd fra 25 meter rett mot krysset, men Håvar Jenssen vartet opp med en enda bedre redning.

Åsane klarte ikke å skape balanse i regneskape­t, og det endte med et 2–3-tap og 0 poeng i seriepremi­eren.

Jeg føler jeg har kontroll på den, men så treffer jeg ballen dårlig med hånden, og så går den i mål.

Mark Jensen, Åsane-keeper

 ??  ??
 ??  ?? Åsane-spillerne kunne ikke gjøre annet enn å se Mark Jensen slippe Olav Øby sitt frispark forbi seg til 0–2 etter en knapp halvtime.
Åsane-spillerne kunne ikke gjøre annet enn å se Mark Jensen slippe Olav Øby sitt frispark forbi seg til 0–2 etter en knapp halvtime.
 ??  ??
 ??  ?? Håkon Lorentzen satte inn 2–2 for Åsane, men det holdt ikke til poeng i sesongprem­ieren mot Fredriksta­d.
Håkon Lorentzen satte inn 2–2 for Åsane, men det holdt ikke til poeng i sesongprem­ieren mot Fredriksta­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway