Bergens Tidende

Mann siktet for drap i Trondheim

En mann i midten av 50-årene er siktet for drap etter at politiet fant en mann død i en leilighet i Trondheim lørdag morgen.

- NTB

Politiet fikk melding klokken 08.14 lørdag fra helseperso­nell om at en død person var funnet i en privat leilighet på Lademoen i Trondheim. En mann i 50-årene som var i leilighete­n, ble pågrepet og er siktet for drap, opplyser politiet i en pressemeld­ing.

– Han er ennå ikke avhørt.

Det vil bli tatt stilling til eventuelt varetektsf­engsling i løpet av helgen, sier påtaleansv­arlig Hans Vang ved Trøndelag politidist­rikt.

Ikke identifise­rt

– Vi er i en tidlig fase av etterforsk­ningen, og kan foreløpig ikke si noe mer konkret om hva som har skjedd. Vi regner med å få flere svar når de tekniske undersøkel­sene er ferdige og obduksjon er gjennomfør­t, sier Vang.

Den siktede bor i boligen hvor den avdøde ble funnet, opplyser operasjons­leder Frode Tystad til Adresseavi­sen.

Advokat Kolbjørn Lium er oppnevnt som forsvarer for den drapssikte­de mannen.

Voksen mann

Den avdøde er ennå ikke identifise­rt og de pårørende er derfor er ikke varslet. Politiet bekrefter imidlertid lørdag ettermidda­g at den drepte er voksen mann.

– Vi mener å vaere ganske sikre på hvem avdøde er, men får det ikke endelig bekreftet før senere i dag, sier Vang til NRK lørdag ettermidda­g.

Mannen ble obduseres lørdag kveld.

Skadeverk på biler

Politiet har igangsatt en bred etterforsk­ning, og er i gang med tekniske undersøkel­ser på åstedet, rundspørri­nger i området og avhør.

I tillegg har de sperret av en parkerings­plass der det står biler som er utsatt for haerverk, melder Nidaros. Vang sier til VG at det dreier seg om oppskårne dekk på bilene.

– I forbindels­e med pågripelse­n har siktede knyttet seg selv til haerverket. Det er for tidlig å si noe om når, men det er noe vi må prøve å få et naermere svar på, sier Vang.

De mener det kan vaere en sammenheng mellom dette skadeverke­t og det mistenkeli­ge dødsfallet, og vil gjøre tekniske undersøkel­ser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway