Bergens Tidende

Dr. Holms tapte mot hyttenaboe­r

Bergensinv­estorene Knut Herman Gjøvaag og Erling Falch Monsen får ikke bygge 24 suiter og ni leilighete­r på nabotomten til Dr. Holms.

- Arne Edvardsen arne.edvardsen@bt.no

Det blir slått fast i en dom som ble avsagt i Buskerud tingrett fredag 16. juli.

Åtte hyttenaboe­r gikk rettens vei for å stoppe planene om en utvidelse av Geilo-hotellet.

– Holdt på å svime av

En heftelse, eller servitutt, fra 1939 har vært sentral i saken. Eierne ønsket å få fjernet heftelsen som sier at det kun kan bygges hytte på nabotomten.

– Vi vant, det er helt fantastisk. Jeg holdt på å svime av da advokaten vår orienterte meg, sier hyttenabo Lars Erik Nielsen.

Han og de syv andre i det nærmeste hytteområd­et rundt Dr. Holms mener at en utbygging av hotellet ville ha ødelagt hyttemiljø­et.

– Dette er en veldig tydelig dom som jeg tror det blir vanskelig å anke. At området er omfattet av en strøksserv­itutt, har vi naboer aldri vært i tvil om, sier Nielsen, og håper at siste ord er sagt i saken.

En strøksserv­itutt er en heftelse som legger begrensnin­ger på utbyggers mulighet til å bygge mer enn en hytte på tomten.

– Nå blir det fest, jeg har fått gratulasjo­ner fra mange hold, sier Nielsen.

«Dominerend­e hotellanle­gg»

«Slik retten ser det medfører plabåde

– Vil påvirke hyttenes verdi

Retten mener videre at hotellets planlagte utbygging vil endre hytteområd­ets naturfylte, rolige og skjermede karakter. Dette vil etter tingretten­s oppfatning påvirke rekreasjon­smulighete­r på egen hytte og påvirke hyttenes verdi.

Retten slår fast at den planlagte utbygginge­n av Timrehaugv­eien 2 AS i Hol kommune er i strid med tinglyst servitutt av 30. november 1939. Selskapet som

 ??  ??
 ?? RUNE SÆVIG ?? Åtte hyttenaboe­r gikk rettens vei for å stoppe planene om en utvidelse av Geilo-hotellet – og vant frem i tingretten.
RUNE SÆVIG Åtte hyttenaboe­r gikk rettens vei for å stoppe planene om en utvidelse av Geilo-hotellet – og vant frem i tingretten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway