Bergens Tidende

Mann tiltalt for voldtekt i park: – Et tilfeldig offer

Midt på natten skal kvinnen ha blitt voldtatt i en park i Bergen sentrum. Bistandsad­vokaten skryter av politiets etterforsk­ning.

- Per Lindberg per.lindberg@bt.no

Klokken 03.50 natt til søndag 18. oktober i fjor ble den unge kvinnen voldtatt i parken ved Kong Oscars gate/Strømgaten, ifølge tiltalen.

Parken ligger nær Hotell Terminus og jernbanest­asjonen i Bergen sentrum.

– Hun var et tilfeldig offer og var på feil sted til feil tid. Mannen var helt ukjent for henne. Det var ingen relasjon mellom dem, sier Hilde Cecilie Matre.

Hun er bistandsad­vokat for den unge kvinnen, og berømmer politiets arbeid.

– Det er gjort et systematis­k og veldig godt politiarbe­id i denne saken.

Matre forteller at det etter forholdene går godt med kvinnen.

Kartleggin­g

Det er statsadvok­at Rudolf Christoffe­rsen som har tatt ut tiltalen. Han opplyser at kvinnen oppsøkte voldtektsm­ottaket like etter voldtekten. Her ble det gjort undersøkel­ser, blant annet med tanke på DNA.

Kvinnen anmeldte voldtekten elleve dager etter at den fant sted, 29. oktober 2020. Det er ikke uvanlig at det tar tid før voldtekter anmeldes, ifølge Christoffe­rsen.

Bistandsad­vokaten opplyser til BT at kvinnen var i kontakt med henne før hun anmeldte saken.

– Det ble iverksatt en forholdsvi­s omfattende etterforsk­ning for å kartlegge hvem som var i området rundt det aktuelle tidspunkte­t, sier Christoffe­rsen.

Nesten et halvt år etterpå, 8. april i år, ble mannen pågrepet etter at det ble gjort DNAtreff, ifølge Christoffe­rsen. Han er 33 år gammel og utenlandsk statsborge­r. Han ble varetektsf­engslet og sitter fortsatt fengslet. Også statsadvok­aten forteller at kvinnen ikke kjente mannen.

– De var helt ukjent for hverandre ut fra det som er opplyst, sier Christoffe­rsen.

– Vil forklare seg

Advokat Paal Berg Helland er forsvarer for mannen. Helland sier til BT at hans klient ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyl­d.

– Han vil forklare seg om dette i retten, sier Helland.

Dersom mannen dømmes i samsvar med tiltalen så vil han normalt risikere en straff av fengsel i omkring fire år, ifølge statsadvok­aten.

 ?? TUVA ÅSERUD ?? En 33 år gammel mann er tiltalt for å ha voldtatt en ung kvinne i parken i krysset Kong Oscars gate/Strømgaten.
TUVA ÅSERUD En 33 år gammel mann er tiltalt for å ha voldtatt en ung kvinne i parken i krysset Kong Oscars gate/Strømgaten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway