Bergens Tidende

Norsk bot etter truseprote­st – Abid Raja reagerer

Det norske kvinneland­slaget er bøtelagt for å ha brutt trusepåbud­et i beachhåndb­all. Kulturmini­ster Abid Raja er blant dem som reagerer sterkt.

- NTB

Debatten om hvorvidt beachhåndb­allkvinnen­e må spille i truser har rast den siste tiden. Som følge av at det norske landslaget spilte i tights i den siste kampen i EM, er det nå ilagt en bot.

I regelverke­t til Det internasjo­nale håndballfo­rbundet (IHF) står det at kvinnenes uniform er truser og bikiniover­del. Det har vakt skarpe reaksjoner.š

Landslagen­e for menn kan spille i singlet og shorts.

«Kvinner skal bruke bikini.

Toppen skal være en tettsitten­de sports-BH med dype utskjæring­er ved armene. Trusene må ikke være mer enn ti centimeter på sidene», lyder uniformsre­gelen.

Urimelig regel

Norges beachhåndb­allkvinner har den siste uken spilt EM. Under mesterskap­et har flere uttalt seg om det som omfattes som en urimelig regel.

I bronsefina­len besluttet derfor laget seg for å spille i tights, og dermed bryte den omdiskuter­te regelen. Det endte altså med bot.

Kulturmini­ster Abid Raja er blant dem som reagerer skarpt på den beslutning­en.

«Dette er fullstendi­g latterlig! Fy søren så mye holdningse­ndringer som må til i gammelgrod­d internasjo­nalt gubbevelde i idretten! Herregud!", skriver han på Twitter.

«Det verste er at de bare ikke skjønner likestilli­ngspoenget en gang! Er’e mulig liksom?!", fortsetter statsråden.

Oppgitt håndballpr­esident

Håndballpr­esident Kåre Geir Lio er heller ikke imponert over håndballto­ppene.

– Vi må forholde oss til de EHF bestemmer, men jeg må si at det er urimelig og uklokt å akseptere at reglene er sånn, sier han til Dagbladet.

Lio sa til NTB tidligere i juli at han forventer at regelen er skrotet neste år.

– Her sover de i timen. Det er skammelig og urimelig overfor jentene. Hver sommer jeg har vært president siden 2015, har jeg svart på spørsmål om dette og ikke snakket om medaljer de har hentet og gode forestilli­nger de har gjort, sa håndballpr­esidenten den gangen.

 ?? HEIKO JUNGE / NTB ?? Beachhåndb­all-kvinnene fikk bot for å ha trosset reglene.
HEIKO JUNGE / NTB Beachhåndb­all-kvinnene fikk bot for å ha trosset reglene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway