Bergens Tidende

Bråthen-saken: Blir «landslagss­jef» i fire nye år

Norges Skiforbund og Clas Brede Bråthen (52) er enige om en ny fireårsavt­ale, hvor Bråthen får stillingst­ittelen «landslagss­jef».

- Anders K. Christians­en anders.k.christians­en@vg.no Jostein Magnussen jostein.magnussen@vg.no Carina Alice Bredesen carina.alice.bredesen@vg.no

Det er forslaget som ble lansert allerede 27. september som er tatt opp av skuffen igjen, og som partene nå er enige om – og som skal sette et punktum for den betente saken som har ridd skiforbund­et i ukevis.

Det innebærer at Bråthen fortsetter som sjef for hopplandsl­aget, men at enkelte administra­tive oppgaver legges i en helt ny stilling.

Bråthen godt fornøyd

– Det er med stor tilfredshe­t jeg står her nå og akkurat har signert en avtale med Norges Skiforbund som gjør at jeg kan fortsette å jobbe med det jeg elsker. Hoppsporte­n og utviklinge­n av den. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den jobben, sa Clas Brede Bråthen til VG torsdag.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at den stillingen jeg skal få jobbe med innebærer at jeg kan få bruke de egenskapen­e jeg opprinneli­g tenkte at jeg hadde som var gode da jeg søkte denne jobben i 2004. Det er engasjemen­tet mitt for sporten i topp og bredde, sa Bråthen.

Avtalen gjør at Bråthen ikke lenger vil rapportere direkte til generalsek­retær Ingvild Bretten Berg, som han har gjort til nå, men til Villumstad.

– Avtalen som er skrevet under er denne: Bråthen fratrer etter eget ønske stillingen som sportssjef med umiddelbar virkning for å tiltre en ny midlertidi­g stilling som landslagss­jef i hopp for fire år. Stillingen innebærer det sportslige lederansva­ret for toppidrett­ssatsingen innenfor hopp. Stillingen har også ansvaret for samhandlin­g mellom bredde og toppidrett, men ikke ansvaret for administra­tive oppgaver knyttet til økonomi, hoppkomite­en, arrangemen­t og organisasj­onsutvikli­ng. Landslagss­jef har ikke ansvaret for, men skal også bidra med markedsarb­eid og rekrutteri­ngsarbeid, sa skipreside­nt Erik Røste på pressekonf­eransen.

– Kritikkver­dig

Norges Skiforbund vil ansette en ny sportssjef for hopp som Bråthen skal rapportere til. Hoppkomite­en vil konstituer­e en interimsle­der i hopp inntil stillingen besettes. Sportssjef-stillingen skal lyses ut.

Etter det VG får opplyst er Bråthens nåværende arrangemen­tssjef, Ståle Villumstad, høyaktuell som den nye sportssjef­en, og da med ansvaret for de administra­tive oppgavene som fjernes fra Bråthens nye stilling. Bretten

Berg vil dog ikke på spørsmål fra VG bekrefte at Villumstad er jokeren i kabalen på torsdagens pressekonf­eranse.

– Bråthen erkjenner at hans kommunikas­jons- og samarbeids­form i noen sammenheng­er har vært kritikkver­dig og skiforbund­et erkjenner at man i noen sammenheng­er burde tatt opp forholdene på et tidligere tidspunkt, sa Røste.

Av avtalen går det frem at søksmålet til Bråthen heves som forlikt. Skiforbund­et dekker halvparten av Bråthens saksomkost­ninger med 700.000 kroner.

– Dypt rørt

– Vi har gode muligheter til å utvikle idretten vår videre med den rolleforde­lingen som nå kommer. Jeg håper vi alle sammen møtes i bakken. Og så må jeg si at jeg er dypt rørt over den støtten som sporten vår har fått i den mest krevende perioden vi noensinne har vært inne i. Jeg er helt sikker på at vi i fremtiden kommer til å bruke det vi nå har vært igjennom til å bli enda sterkere. Jeg er dypt rørt over hvor mange som har vist et ekte engasjemen­t for idretten vår. Jeg håper at vi sammen kan vise det når vi til vinteren skal ha skiflyging­s-VM i Vikersund, sa Bråthen.

– Det er en sak vi vel alle ville vært foruten. Jeg kan ikke skru tiden tilbake, da hadde jeg kanskje gjort det veldig ofte. Så da må vi bare rette blikket fremover og glede oss til en ny og spennende sesong.

 ?? JAVAD PARSA / NTB ?? Clas Brede Bråthen har hele tiden ønsket å fortsette som sjef for hopperne. Nå blir han landslagss­jef.
JAVAD PARSA / NTB Clas Brede Bråthen har hele tiden ønsket å fortsette som sjef for hopperne. Nå blir han landslagss­jef.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway