Bergens Tidende

Årets styggeste album

Bergensban­det Drittmaski­n lager herlig dårlig stemning.

- Petter Lønningen Musikkanme­lder

har laget herlig dårlig stemning på den bergenske undergrunn­sscenen i noen år nå, og debutalbum­et «Sosial prolaps» var akkurat så lytterfien­dtlig somman kunne forvente av et album med låter som «Fuck reform94» og «Hold kjeft når du snakkar tilmeg». På oppfølgere­n har det bergensbas­erte bandet finpusset sin ugudelige blanding av pønk, hardcore, thrash metal og svartmetal­l – «Svartpønk» er akkurat så stygg og sur somtittele­n skulle tilsi.

på løpende bånd: «Ni barn blir født» føles somomman blir slått over ørenemed en linjal, «Glattcelle» låter akkurat så innestengt og manisk somtittele­n tyder på, og det seks minutter lange svartmetal­l-eposet «Rottekrig» er så skamløst melodiøst at det nesten blir for mye av det gode. Låten med det megetsigen­de navnet «Brune Auge» sender albumet

Pønk, Drittmaski­n. Flue plateprodu­ksjon. rett inn i tjukkeste heavy/thrash metal-land, «Krig» og «Når Dei KjemForÅTa­Meg» fårKvelert­ak til å låte somen jingle fra BarneTV, mens «Drittfolk» høres ut somMotörhe­ads onde tvillingbr­or.

nå høres ut somlyttere­n ikke levnesmang­e pustepause­r, så stemmer det på en prikk: Drittmaski­n har en typisk vestlandsp­ietistisk tilnærming til musikken sin – hvile kan man gjøre i graven.

sto til mer enn godkjent, men «Svartpønk» er bunnsolid. Pønken er hvassere, svartmetal­len enda mer sørgmodig, låtene er mer varierte – Drittmaski­n er perfekt kalibrert for å pumpe ut den styggestem­usikken du kan ønske deg.

Drittmaski­n spiller på Victoria lørdag 23. oktober, sammenmed bandetUtfl­od.

Garielle, pop

 ?? ?? HØYDEPUNKT­ENE KOMMER
OG HVIS DET
HØYDEPUNKT­ENE KOMMER OG HVIS DET
 ?? ??
 ?? ?? DRITTMASKI­NS DEBUTALBUM
DRITTMASKI­NS DEBUTALBUM
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway