Bergens Tidende

Gabrielle viser både sine styrker og svakheter

Hennes forrige albumvar karrierens beste. «Klippmeg i ti og limmeg sammen» er dessverre enmellompl­ate av varierende kvalitet.

- Joakim Randa Berthelsen Musikkanme­lder

GABRIELLE LEITHAUG HAR oppnådd mer enn de fleste skandinavi­ske popartiste­r kan drømme om, blant annet på grunn avmegahite­n «Femfine frøkner». At hun også har skrevet en låt nærmest alle nordmenn kan hele teksten til, i formav landeplage­n «Ring meg», er en prestasjon somburde få mer anerkjenne­lse. Forrige plate, «Snart, Gabby», vitnet om en artistmed bredde i sitt repertoar, og er nok hennes bestenoter­ing i albumforma­t, medsin sjelfylte og kompetente R & B.

«Klipp meg i ti og lim meg sammen» er påmange vis for en mellomplat­e å regne, både tematisk, musikalsk og i katalogen somhelhet. Det er et knippe poplåterme­d trekk av både svenske VeronicaMa­ggio og mermoderne elektropop­omden evig aktuelle overgangen fra ung voksen til voksen. Dessverre spriker kvaliteten litt i alle retninger, fra åpenbare innertiere, via det forglemmel­ige og hele veien ned i det svake.

Det begynner stilsikker­tmed tittellåte­n «Klipp meg i ti og lim meg sammen», en låt nærmest hentet fra samme støpsel som nevnte Maggio behersker så godt. Kompetent er det så absolutt, men ogsåmerkel­ig traust. Påfølgende «Ting som ilu» forsterker dette inntrykket, men her forsvinner også det finslipte fokuset. Låten fremstår somrotete, fortapt et stedmellom­elektropop-«anthem» og popballade. Den blir verken det ene, det andre eller en vellykket fusjon.

DIREKTE SVAK er heldigvis bare «Khaleesi», en låt somogsåmar­kerer et slags skillepunk­t på albumets låtmateria­le. At Gabrielle ikke er den største tekstforfa­tteren i verden er noe det vanligvis ikke er særlig relevant å fremheve. Men nårmye avmaterial­et søker det intime og personlige i så stor grad, har slike svakheter en tendens til å stå frem.

«Komkomkomm­er ned hardt som Khaleesi» etterfulgt av «du er dragen», er det absolutte minste felles multiplum hva angår utdaterte popkulture­lle referanser og seksuelt ladet billedsprå­k, i tillegg til at det ikke akkurat er stor poesi. I kombinasjo­nmed en svak poplåt, er dette rett og slett litt vondt å høre på.

låtmateria­lets kvalitet nå nærmest på hodet, og pilene peker oppover. «Kan du love å vente» er en flott poplåt i krysspunkt­et mellom soul og popjazz, et lite drypp fra forrige plates suksessopp­skrift. «Solskinn fra et plettfritt sinn», platens bestenoter­ing, understrek­er kvalitetss­pranget ytterliger­e. Her klaffer detmeste – en god, enkel og personlig poptekst satt til en godmelodi, ikke rent ulikt svenskeOsc­ar Linnros «Vilja bli» plate fra 2010. Så enkelt kan det faktisk være.

«Klipp meg i ti og lim meg sammen» er en mellomplat­e av varierende kvalitet, der Gabrielle viser frem både sine styrker og svakheter.

viser også nøyaktig hva artistens styrker er. Paradoksal­t nok kommer Gabrielle på den ene sidenmest til sin rett i svært nedtonet og intim R & B, og på den andre siden i energiske og begjærsfyl­te dansegulvs­hiter. Men hennes nye plate inneholder­mange sjenerte poplåter avmiddels kaliber.

«Klipp meg i ti og lim meg sammen» er en mellomplat­e av varierende kvalitet, der Gabrielle viser frembåde sine styrker og svakheter.

 ?? TUVA ÅSERUD (ARKIV) ?? BANDET DRITTMASKI­N
Gabrielle, her avbildet på scenen på USF Verftet, har fått en større karriere enn de fleste
TUVA ÅSERUD (ARKIV) BANDET DRITTMASKI­N Gabrielle, her avbildet på scenen på USF Verftet, har fått en større karriere enn de fleste
 ?? ?? HELDIGVIS SNUS
AVSLUTTEND­E «NEIL YOUNG»
HELDIGVIS SNUS AVSLUTTEND­E «NEIL YOUNG»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway