Bergens Tidende

Skadet Haaland uaktuell for landskampe­ne

Spissen Erling Braut Haaland (21) fikk en ny skade mot Ajax i midtuken og går glipp av de viktige VM-kvalifiser­ingskampen­e mot Latvia og Nederland.

- Joachim Baardsen joachim.baardsen@vg.no Herman Folvik herman.folvik@vg.no

– Han var langt nede på torsdag, sa Borussia Dortmund-trener Marco Rose på en pressekonf­eranse fredag.

– Vi kommer til å savne Haaland noen uker, sier Rose.

Haaland sto også over de siste landskampe­ne med en skade, men var tilbake sist helg for Dortmund med to mål i seieren mot Mainz.

Landslagsl­ege Ola Sand opplyser til NTB fredag ettermidda­g at Haaland er uaktuell for den neste landslagss­amlingen. Dermed mister han både VM-kvaliken mot Latvia 13. november og Nederland 16. november med det norske landslaget.

– Jeg har snakket både med Dortmund og Erling og konklusjon­en er at han er ute i neste landslagss­amling, dette er en skade som krever tid til å leges. Det er minimum tre, fire uker, kanskje lenger, sier Sand.

– For Ståle og Norge betyr det at mye av kontringst­russel og bakromstru­ssel forsvinner. Da må han erstatte det med å angripe på litt andre måter, særlig når vi vinner ballen dypt, sier Tjærnås og fortsetter:

– For Nederland betyr det at van Gaal kan ta enda litt større risiko offensivt fordi nettopp den største trusselen om å bli kontret i senk er borte.

Samtidig er han klar på at selv om en skade på Haaland alltid vil – Det er en svekkelse. Det er udiskutabe­lt. være uheldig, så har i alle fall Solbakken «Brauten» er en av våre nå tid til å tenke annerledes. sterkeste kort. Det er bare å beklage. Det var dumt, sier tidligere – På en måte er det hell i uhell landslagss­jef Egil «Drillo» at de vet det tidlig. Det betyr at Olsen til VG. Ståle kan tenke andre relasjoner

– Forhåpentl­igvis kommer og planer over litt tid og forberede Alexander Sørloth i godt slag på det. Han er uansett flink til igjen til neste samling, sier «Drillo å ha fokus på det han får gjort». noe med, så han og Norge kommer

Viasats fotballeks­pert Lars til å stille skarpe uansett, sier Tjærnås trekk frem kontringst­russelen Tjærnås. som nå forsvinner, og hvordan dette vil påvirke både

Norge og Nederland.

– Bare å beklage – Kommer sterkere tilbake

På pressekonf­eransen var Dortmund-manager Marco Rose usikker på når han får sin superspiss tilbake.

– Jeg er ikke lege. Det vil ta litt tid. Vi teller alle dagene. Han følte seg bra etter kampen mot Mainz og rapportere «ingen problemer». Han får all støtte fra klubben og laget sitt. Han vil tilbringe mesteparte­n av rehabilite­ringen i Dortmund, sier Rose ifølge lokalavise­n Ruhr Nachrichte­n.

Nå er det hoften, nærmere bestemt hofteledds­bøyeren, som volder Haaland problemer. Skaden skal ha kommet i stortapet mot Ajax i Champions League i midtuken.

– Nå må jeg fokusere på å bli bra igjen. Jeg kommer sterkere tilbake, skriver Haaland i en oppdaterin­g på Instagram.

Dortmund må også klare seg uten Nico Schulz og Thomas Meunier mot Bielefeld i helgen.

 ?? PIROSCHKA VAN DE WOUW / REUTERS / NTB ?? Erling Braut Haaland fikk ikke til så mye mot Ajax.
PIROSCHKA VAN DE WOUW / REUTERS / NTB Erling Braut Haaland fikk ikke til så mye mot Ajax.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway