Bergens Tidende

Varsler pridetilta­k

Det blir flere politi i gatene under prideparad­en i Bergen 10. juni.

- Per Lindberg per.lindberg@bt.no

Gjennom dialog med arrangøren­e skal politiet iverksette tilpassede tiltak for å legge til rette for at pridearran­gementer over hele landet.

– Politidist­riktene vil ha dialog med lokale pridearran­gører og iverksette tiltak basert på foreliggen­de risikovurd­eringer, sier Bjørn Vandvik, avdelingsd­irektør i Politidire­ktoratet (POD), i en pressemeld­ing.

– Øker bemanninge­n

Morten Ørn er sjef for politiet i Bergen, Askøy og Øygarden. I en tekstmeldi­ng til BT skriver han at politiet ikke kommentere­r sikkerhets­tiltak, men at han er kjent med PSTs vurderinge­r.

Ørn letter imidlertid litt på sløret om politiets tiltak 10. juni, da pride-paraden gjennomfør­es.

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi øker bemanninge­n og at det vil bli begrenset fremkommel­ighet der arrangemen­tet pågår.

På 17. mai var flere gater inn til sentrumskj­ernen sperret av med fysiske hindre, slik som betongklos­ser og utryknings­kjæretøy.

– Et vidt register

I tillegg til lokal dialog mellom politiet, LHBT+-organisasj­oner og andre arrangører er det også avholdt møter på nasjonalt nivå. PST, Oslo politidist­rikt og POD gjennomfør­te torsdag et møte med representa­nter fra mange berørte organisasj­oner.

Her ble det blant annet orientert om PSTs trusselvur­dering i tilknytnin­g til pride.

Politiet skriver videre at sikringsti­ltakene spenner seg over et vidt register.

– Det er stor variasjon mellom formatene på de ulike pride-markeringe­ne og mange ulike faktorer som spiller inn i vurderinge­n omkring hvilke sikkerhets­tiltak som skal iverksette­s. Derfor vil det være lokale vurderinge­r som ligger til grunn for politiets sikringsti­ltak ved de ulike arrangemen­tene, forklarer Vandvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway