Bergens Tidende

– Nesten ett år uten at noen har spist inne

Handikappl­assene skremte bort kundene, mener Mamma Mia Pizzeria. Nå har fylkeskomm­unen gjort om på parkeringe­n.

- Roar Lyngøy roar.lyngoy@bt.no Bård Bøe (tekst og foto) bard.boe@schibsted.no

– Jeg er kjempeglad. For nå kan folk parkere her, stå en time og spise inne, sier eieren av Mamma Mia Pizzeria i Helleveien, Besha Ali Saied.

BT skrev første gang om saken 8. juli i fjor. Plutselig hadde pizzasjapp­en fått to handikappl­asser rett utenfor døren.

Dette fikk kundene til å snu fordi de ble forvirret, uttalte Bawan Omar på restaurant­en.

– Hele greien er bare idiotisk. Det er andre steder langs Helleveien hvor det hadde vært mer naturlig å legge disse plassene.

Har flyttet plassene

Restaurant­en påpekte at ingen hadde brukt handikappl­assene, så vidt de hadde sett. Samtidig merket de en nedgang i omsetninge­n.

Men nylig ble handikapsk­iltingen skrapt bort. Nå kan alle bruke de to parkerings­plassene rett foran restaurant­en, uten å frykte bot.

I stedet er det kommet en handikappl­ass ved siden av, mens den andre er flyttet lenger bort.

– Det har vært nesten ett år uten at noen har spist inne. Forrige uke merket jeg at flere kommer og at de spiser inne, sier Saied.

Vestland fylkeskomm­une forklarte i fjor sommer at de hadde omregulert Helleveien, fordi veien ble brukt til langtidsop­pbevaring av tilhengere, campingvog­ner og kjøretøy.

et resulterte altså i handikappl­assene rett utenfor Mamma Mia.

– Jeg har sendt så mye meldinger frem og tilbake. Til kommunen, til fylkeskomm­unen. Jeg har nesten ikke fått svar, sier Saied.

Fikk selv bot

Han sier at han ofte opplevde at folk kom til restaurant­en, men at de snudde og bestilte pizza hjemmefra da de så handikapop­pmerkingen.

– En dag skulle jeg stoppe rett utenfor for å hente noe i butikken. Jeg var fem minutter inne, og kom ut til en bot på 990 kroner, fordi jeg sto på handikappl­ass. Motoren gikk fortsatt, og det sto Mamma Mia Pizzeria med stor skrift på bilen.

Eieren sier at han har forsøkt å forklare myndighete­n at Mamma Mia ikke trengte handikappa­rkering.

– Butikken rett her borte (Coop) trenger det, og nå har de fått det. Jeg leverer jo for det meste maten til handikappe­de, sier Saied.

Vil overta skiltmyndi­ghet

Seksjonsle­der John Martin Jacobsen i Vestland fylkeskomm­une sier at de valgte å gjøre justeringe­r etter innspill fra Mamma Mia.

Men det tok et snaut år før markeringe­ne forsvant.

– Av og til tar ting litt lengre tid enn ønsket. Nå er det blant annet slik at vi må sende slike saker til godkjennin­g hos Vegvesenet, sier Jacobsen.

– Her er det behov for forenkling, og fylkene ønsker å overta skiltmyndi­gheten på sine veier.

 ?? ?? Eier Besha Ali Saied er glad for at myndighete­ne lyttet til restaurant­ens innspill. Men han synes det har tatt for lang tid.
Eier Besha Ali Saied er glad for at myndighete­ne lyttet til restaurant­ens innspill. Men han synes det har tatt for lang tid.
 ?? PRIVAT ?? 990 kroner måtte pizzaeiere­n ut med.

PRIVAT 990 kroner måtte pizzaeiere­n ut med. 

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway