Bergens Tidende

NRK-profilen Gunnar Grimstad er gått bort

NRKs mangeårige sportsrepo­rter Gunnar Grimstad er død. En beveget Arne Scheie minnes kollegaen og vennen.

- NTB-Geir Andreassen, Stian Grythaugen og Sebastian Melsom Johansen

Grimstad gikk bort tirsdag etter en tids sykdom. Han ville ha fylt 83 år kommende lørdag.

NTB har vært i kontakt med familien, som er innforståt­t med at dødsfallet omtales.

– Dette var en veldig trist nyhet for meg. Gunnar var en av mange i Sportsrevy­en som hadde en fantastisk idrettsbak­grunn som håndballsp­iller, sier NRKlegende­n Arne Scheie til NTB.

– Vi jobbet veldig nært med ski, og jeg kom han veldig nært.

Han var en veldig hyggelig og fin kollega. Jeg får nesten ikke uttrykt meg, for dette er så trist, legger han til.

På spørsmål om hva som var hans beste minne sammen med Grimstad, klarer ikke Scheie å velge kun ett:

– Det må være to ting: Da Magne Myrmo ble den siste verdensmes­teren på treski i 1974 og Ivar Formos OL-gull i 1976.

Eftedal-sang

Gunnar Grimstad startet sin NRK-karriere i ungdomssat­singen Falkeklubb­en, men var utdannet lærer. Han ble en del av NRK-sporten fra 1970 og har et stort antall mesterskap bak seg som kommentato­r.

Grimstad dekket 13 olympiske leker som journalist. Han debuterte i Sapporo-OL i 1972 og avsluttet med Aten-OL i 2004. Under det sistnevnte mesterskap­et jobbet han riktignok fra Oslo.

Grimstad kommentert­e en rekke idretter, blant dem langrenn, roing og padling. Det var nok likevel håndballen han kanskje huskes best fra. I kommentato­rboksen hadde han med seg blant andre Frode Kyvåg.

Under OL i Barcelona i 1992 lot han seg rive med i kommentato­rboksen da Siri Eftedal scoret seiersmåle­t mot SUS (tidligere Sovjet) og sikret norsk finalebill­ett. Gleden fikk uttrykk i form av en spontan sang.

Grimstad spilte også håndball på toppnivå for Osloklubbe­n Arild. I tillegg var han aktiv i roing for Norske Studenters Roklubb.

«Få kan måle seg med deg»

I NRK-sporten jobbet han blant annet sammen med svært folkekjære personligh­eter som Knut Bjørnsen, Knut Th. Gleditsch, Kjell Kristian Rike, Sølve Grotmol og Terje Dalby. De har også gått bort.

«Takk for alle fantastisk­e øyeblikk på TV-skjermen. Det er få som kan måle seg med deg», heter det i en av hilsningen­e på minnesiden­e som er opprettet etter Grimstads bortgang.

«Takk for alle de fine stundene du ga oss barn og unge som benket oss foran TV'n i en tid da NRK var enerådende. Vi husker ennå Falkeklubb­en. Vi minnes deg i takknemlig­het», skriver en annen.

Gunnar var en av mange i Sportsrevy­en som hadde en fantastisk idrettsbak­grunn som håndballsp­iller. Arne Scheie, pensjonert NRKprofil

 ?? KNUT FALCH / SCAN-FOTO / NTB ?? Gunnar Grimstad fra tiden som programled­er i NRK.
KNUT FALCH / SCAN-FOTO / NTB Gunnar Grimstad fra tiden som programled­er i NRK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway