Bergens Tidende

Disse konsertene kan du få med deg under årets Nattjazz

Lokale talenter, en av Norges fremste musikere og en eksplosiv, tyrkisk blanding er noe av det du kan få med deg på USF Verftet de neste ti dagene.

- Kjetil Kopren Ullebø Musikkansv­arlig i BT

Her er fire konserter å se frem til under årets Nattjazz:

Anja Lauvdals Cosmic River

Fredag 26. mai, 20.00. Røkeriet.

Anja Lauvdal er en av de mest markante, unge musikerne innen norsk jazz – eller kanskje vi bare skal si innen norsk musikk. Hun er kjent for et relativt stort publikum som musikalsk leder for Joni Mitchell Tribute-bandet spilte i Grieghalle­n senest i april. For et noe mindre publikum er hun kjent fra band som Skadedyr og Moskus. Under årets Vossajazz fremførte hun og Moskus et bestilling­sverk med bergensmus­ikerne Stein Urheim og Mari Kvien Brunvoll.

Anja Lauvdals musikalske univers er åpent, søkende og kan ende opp med å ta deg alle mulige steder. Musikken kan være både fengende og rytmisk, den kan nærme seg både pop og funk, for så å vende seg om til det mer eksperimen­telle og gjerne improviser­te. Bandet hun nå kommer med til Bergen, springer ut av et bestilling­sverk hun lagde til fjorårets Kongsberg Jazzfestiv­al.

Ifølge avisen Klassekamp­en var det en «magisk» opplevelse.

Eyolf Dale Trio

Lørdag 27. mai, 20.00. Sardinen. Norge har fostret mange svært gode, klassiske jazztrioer. En av dem er Eyolf Dale Trio, ledet an av pianist Eyolf Dale. De fikk store mengder ros da de nylig kom med albumet «The Wayfarers». Platen ble omtalt som mesterlig, og vi kunne lese at trioen har internasjo­nalt format.

Eyolf Dale Trio består av tre musikere fra ulike generasjon­er, som åpenbart har funnet tonen. Eldst er trommeslag­er Audun Kleive, som i sin tid var med i den legendaris­ke trioen Jøkleba. I midten finner vi bassist Per Zanussi, mens yngstemann Eyolf Dale leder an på strålende vis.

Her skulle det være duket for jazz i klassisk format, men som likevel er frisk og fremoverle­nt.

Gaye Su Akyol

Lørdag 3. juni, 23.00. Røkeriet.

Gaye Su Akyol har lenge vært et av de største navnene på den alternativ­e musikkscen­en i Tyrkia. Artisten fra Istanbul mikser folkemusik­k, rock og klubbmusik­k i en blanding som er sterkere enn tyrkisk pepper.

Hun er også en tydelig politisk stemme i hjemlandet. Musikeren er kompromiss­løs i sin kamp for seksuelle minoritete­rs rettighete­r, og har kjempet for åpenhet rundt LGBTQ+. Gaye Su Akyol mener det tyrkiske samfunnet har en hyklersk innstillin­g til disse spørsmålen­e.

– Mange homofile på sosiale medier er blitt fenomener i Tyrkia, med to eller tre millioner følgere. De tjener penger på den enorme interessen. Samtidig vil ikke folk at homofile skal ha jobber i helsevesen­et eller som lærere, sier Gaye Su Akyol i et intervju med The Wire.

Amalie Holt Kleive

Torsdag 1. juni, 22.30. Røkeriet.

Begge Susanne Sundfør-konsertene på Nattjazz ble raskt utsolgt. Nå har for så vidt ikke

Amalie Holt Kleive noe med Susanne Sundfør å gjøre, men hvis du liker å også ha litt pop i sikte når du skal på jazzfestiv­al, så er Kleive et godt alternativ.

«Sammen med produsent Vetle Junker har Amalie Holt Kleive hogget ut sitt lille hjørne i norsk pop – og det blir bare bedre», sto det i BT da hun nylig slapp låten «Karen A».

I dette hjørnet finner du en blanding av pop- og klubbmusik­k, med Kleives presise og særsom egne vokal i spissen. Amalie Holt Kleive er for øvrig datteren til trommeslag­er Audun Kleive, som er nevnt litt lenger oppe i denne artikkelen!

Tidligere på kvelden denne torsdagen kan en oppleve Skarbø Skulekorps, gruppen som har forsket frem en egen jazzform full av medrivende pop-riff.

 ?? BÅRD BØE ?? At Amalie Holt Kleive bare blir bedre og bedre, kunne man nylig lese i BT. 
BÅRD BØE At Amalie Holt Kleive bare blir bedre og bedre, kunne man nylig lese i BT. 
 ?? ?? I fjor spilte Anja Lauvdal på Nattjazz som del av duoen Ola og Anja. VEGAR VALDE
I fjor spilte Anja Lauvdal på Nattjazz som del av duoen Ola og Anja. VEGAR VALDE
 ?? NATTJAZZ ?? Gaye Su Akyol er kjent for sine politiske meninger hjemme i Tyrkia.
NATTJAZZ Gaye Su Akyol er kjent for sine politiske meninger hjemme i Tyrkia.
 ?? PER SCHORN ?? Eyolf Dale Trio er en klassisk pianotrio av internasjo­nalt format. 
PER SCHORN Eyolf Dale Trio er en klassisk pianotrio av internasjo­nalt format. 

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway