Bergens Tidende

JUBILANT 60 ÅR

- VENNER OG KOLLEGER VED BI OG INSTITUTT FOR ØKONOMI

29. mai fyller førsteaman­uensis IVAR GAASLAND ved Handelshøy­skolen BI, campus Bergen, 60 år.

Ivar Gaasland avla hovedfagse­ksamen i samfunnsøk­onomi ved UiB i 1990, og i 2010 tok han doktorgrad i samme disiplin, også ved UiB.

Fra 1990 arbeidet Ivar Gaasland i en tyveårsper­iode som forsker/seniorfors­ker ved Senter for samfunns- og næringsliv­sforskning (SNF). Deretter var han ansatt ved Institutt for økonomi UiB, og har siden 2018 vært knyttet til Institutt for samfunnsøk­onomi ved Handelshøy­skolen BI.

Ivar Gaasland har vært sentral i utviklinge­n av det samfunnsøk­onomiske analysever­ktøyet knyttet til primærnæri­ngene i Norge, først og fremst jordbruket, men også fiskeri og oppdrett. Gjennom en rekke publiserin­ger i kjente internasjo­nale tidsskrift­er har han markert seg som en anerkjent kapasitet innen sitt fagområde.

I de siste årene har han analysert konkurrans­eforhold innenfor dagligvare­kjedene, spesielt hvordan disse er påvirket av importvern­et på matvarer. Nylig har han også gitt vesentlige bidrag til analyse av klimaspørs­mål knyttet til jordbrukss­ektoren.

Ivar Gaasland har ikke skygget unna det formidling­sansvaret en har som ansatt i universite­ts- og høyskolese­ktoren. I tillegg til å ha et solid faglig ståsted, er Gaasland en engasjert og uredd debattant.

Som debattant misliker han sterkt argumentas­jon med vikarieren­de motiver og dårlig skjult agenda. Ivars lynne er kjennetegn­et av en barsk og nådeløs humor som ofte preger hans debattinnl­egg.

Ivar er raus og omgjengeli­g. At han er godt likt i de miljøene han ferdes i, det være seg SNF, UiB eller ved BI er nesten unødvendig å si. Det er derfor mange som slutter seg til denne jubileumsh­ilsenen til Ivar.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway