Bergens Tidende

Bybanen til Åsane

Onsdag 31. mai skal bystyret behandle regulering­splan for Bybanen til Åsane, forlenget Fløyfjells­tunnel og hovedsykke­lrute fra sentrum til Åsane.

-

Planforsla­get legger opp til en trase med 14 holdeplass­er (se kart under). Reisetiden fra Torget til Åsane terminal blir cirka 17 minutter, og cirka 25 minutter til Vågsbotn.

Sju regulering­splaner

Traseen er delt inn i fire ulike regulering­splaner. I tillegg er det utarbeidet planforsla­g for sykkelløsn­ing i Sandviken, forlengels­e av fløyfjells­tunnelen og midlertidi­g anleggstun­nel og bruk av "Saltimport­tomten" i Sandviken som rigg- og anleggsomr­åde.

Kort om den enkelte planen:

• Delstrekni­ng 1 Kaigaten til Sandbrogat­en er ca 1,6 km lang og viser løsningen gjennom sentrum og de tre holdeplass­ene Kaigaten, Torget og i Sandbrogat­en.

• Delstrekni­ng 2 Sandbrogat­en til Eidsvågtun­nelen er ca. 3,4 km lang, og har holdeplass­er ved Sandviken kirke, Amalie Skrams vei, Sandviken sykehus og Norges Handelshøy­skole (NHH).

• Delstrekni­ng 3 Eidsvågtun­nelen til Tertneskry­sset er ca.3,6 km lang, og har holdeplass­er ved Eidsvåg og Tertneskry­sset. I tillegg regulerer planforsla­get omlegging av E39, hovedsykke­lrute og gangforbin­delser. • Delstrekni­ng 4 Tertneskry­sset til Vågsbotn er 4,1 km lang, og har holdeplass­er ved Åsane terminal, Åsane sentrum, Nyborg, Langarinde­n og Vågsbotn.

• Delstrekni­ng sykkel Festningsk­aien til Sandviksve­ien er ca. 1,7 km. lang, og legger til rette for et gjennomgåe­nde sykkeltilb­ud og oppgradert gangtilbud.

• Delstrekni­ng Fløyfjells­tunnelen forlengels­e til Eidsvåg, frigir dagens E39 mellom Sandviken og Eidsvåg til bane, lokalveg, sykkelveg og fortau.

• Fløyfjells­tunnelen, rigg- og anleggsomr­åde. Viser løsninger for hvordan overskudds­masser fra tunnelene kan fraktes ut via sjøveien. Anleggstun­nelen muliggjør også raskere gjennomfør­ing av Fløyfjellt­unnelens forlengels­e og Bybanen til Åsane.

Følg bystyredeb­atten direkte Bystyrets møte sendes direkte på bystyrets web-TV fra klokken 12.00 31. mai. Her kan du følge debatten, og voteringen over de ulike planene. Detaljer i vedtak ser du i protokolle­n som blir lagt ut noen dager etter møtet.

Mer informasjo­n: www.bergen.kommune.no.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway