Bergens Tidende

– Har ikke følelser for Tottenham

-

skynde utviklinge­n. Så lenge det er lov å legge granulat, har ikke bransjen vært like interesser­t i å finne et alternativ. Nå får bransjen press på seg.

Lederen i etat for idret understrek­er at Bergen kommune har vært forberedt på et slik forbud og at de ikke lenger benytter plastgranu­lat når de rehabilite­rer og bygger nytt.

Spillerne blir prøvekanin­er

Tilbake på Åsane Arena er heller ikke Sindre Austevoll overbevist etter å ha spilt på de mer miljøvennl­ige alternativ­ene.

– For å være ærlig, så var det ikke noe å skryte av, sier forsvarssp­illeren, som nesten bikker to meter på sokkeleste­n.

Han nevner brannsår og vondter i knær og rygg som konsekvens­er av å spille på korkbane. Sanden blir fort sammentryk­ket og hard.

– Jeg synes det er spesielt å forby gummikulen­e uten å ha et godt alternativ. Det gambler med spillerne sine kropper, sier han.

Det kan Austevoll ha rett i. Ingen av banene som bygges eller rehabilite­res nå, får de mye omtalte gummikulen­e. I stedet eksperimen­terer kommunen nå med såkalte ifyllsfrie kunstgress­baner, altså uten noen form for fyll.

At de nye ifyllsfrie banene oppfyller EU-kravene er én ting. Hvordan de er å spille på, er fortsatt uvisst.

– Spillegens­kapene har vi ikke fått testet ennå. Så vi er spente på det, sier Iversen i etat for idrett.

Ordføreren: – Uholdbart

Ifølge ordfører Linn-Kristin Engø koster det mellom seks og ti millioner å skifte dekket på en kunstgress­bane.

At tippemidle­r er med på å betale for at klubber kan skifte dekke cirka hvert tiende år, er ikke nok, tror hun. Ordføreren mener derfor staten bør komme på banen og opprette et kunstgress­fond.

– Over 80 baner og opp mot ti millioner i kostnad pr. bane. Alle skjønner at det er uholdbart for en kommuneøko­nomi.

Hun er bekymret for at det er klubbene og spillerne som blir skadeliden­de dersom staten ikke blar opp.

– Skal det la seg gjøre å bytte ut disse dekkene før forbudet slår inn, er vi nødt til å få på plass en god støtteordn­ing, særlig for de klubbeide banene.

Selv om hun mener åtte år er i korteste laget, håper hun et kommende forbud får fart på sakene.

Engø kommer også med et valgløfte på tampen. Blir det Apbyråd også til høsten, vil de etablere et kommunalt fond i tillegg til pengene de mener staten må bidra med.

– Hvor skal dere hente de pengene fra?

– Det blir en prioriteri­ng, som med alt annet.

FOTBALL: José Mourinho (tegningen) sier Tottenham skiller seg klart ut av klubbene han tidligere har hatt det sportslige ansvaret i. Portugiser­en tilbrakte 17 måneder i Spurs. Han ble sparket av styreleder Daniel Levy i april 2021, bare en uke før laget skulle spille ligacupfin­ale mot Manchester City. – Jeg håper Tottenhamf­ansen ikke misforstår meg, men den eneste klubben i karrieren min jeg ikke har sterke følelser for, er Tottenham, sier Mourinho. – Sannsynlig­vis er det fordi stadion var tom under koronatide­n, og sannsynlig­vis er det fordi Mr. Levy ikke lot meg vinne en finale og vinne et trofé, legger han til. Mourinho, som har blitt koblet til en overgang til Paris Saint-Germain i sommer, svarte på et spørsmål om fremtiden hans i Roma på en pressekonf­eranse torsdag.

“Vi spilte mot Skeid på en blanding av kork og koks. Ballen spratt treigere, det var litt håpløst, egentlig. Gummi er best. Didrik Fredriksen, Åsane-spiller

 ?? ??
 ?? ?? Banen på Paradis er i ferd med å bli kvitt gummikulen­e. Det er bare begynnelse­n på en storstilt utskifting når gummikulen­e nå forbys.
Banen på Paradis er i ferd med å bli kvitt gummikulen­e. Det er bare begynnelse­n på en storstilt utskifting når gummikulen­e nå forbys.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway