Bergens Tidende

KK-revyen er kvikk og krass

På kvinneklin­ikken kan de underliv. Men de kan også underholde.

-

«Dagens underliv» – KK-revyen 2024

NOE AV DET JEG LIKER med revysjange­ren er at revyer kan inneholde krass kritikk blandet med lystig underholdn­ing. Derfor er det ikke så viktig om KK-revyen er snekret sammen av amatører somtil daglig jobber på Kvinneklin­ikken og somholder påmed langt viktigere ting enn å iføre seg kostymer og parykk.

Det viktige er at de kaster seg ut på scenegulve­t. Der byr de på flere svært så underholde­nde og skarpe kommentare­r. Et slikt skråblikk er alltid god samfunnsme­disin.

TAFOR EKSEMPEL SKETSJEN «Operasjon lønnskutt». Dermøter vi den ene administra­tive lederen som gledelig kan fortelle den andreom nye og kreative løsninger for kostnadsku­tt. Fordi det å jobbe er slitsomt, kan det kategorise­res som «trening». Dermedmåde ansatte betale «treningsav­gift». Det blir penger spart, ikke sant?

Vi får også oppleve absurde konsekvens­er av jordmorman­gel. Eller at siden avdelingen for å sy sammen revnede underliv er lagt ned, så tilbys alle kvinner en «underlivss­tylist». Resultatet blir at damene løfter på skjørtene og viser frem et fargerikt repertoar av mulige måter å pynte dusken på. Det er et vittig nummer som godt kan få litt mer tid, for her var det myefint å se på.

å se hvordanmen­nesker somtil daglig skal yte oss all mulig omsorg tillater seg en ganske morbid

DET ER OGSÅ FORFRISKEN­DE

humor. En sadistisk sykepleier med pisk skal oppdra håpløse foreldre. Her vises det litennåde. Ingen vil vel ønske å komme i denne sykepleier­ens vold. Hun er skikkelig skummel.

Jevnt over er det også mye blod, gørr, fostervann og annet søl. Det er nok slikt somholdes borte fra oss når vi er pasienter, mensomsikk­ert er en del av hverdagen til den somjobber med å holde andres liv ved like. Det er gøy å bli invitert inni et sliktunive­rs, selvomjeg er ganske glad for at det ikke er en del av min hverdag.

OG SELVSAGT FÅR VI flere nummer om kvinnekrop­pens ulike faser og fasonger. Spesielt fint ernummeret somer en hyllest til østrogenet. Her fremføres både sang og dans i skikkelig kabarétsti­l. Divaen har på rød boa og de sortkledte danserne glitrende røde hatter, og vi forstår at østrogen, dét får livet til å svinge.

Men også når vi møter en kjempedum yogalærer som er «ekspert på naturlig» fødsel uten å ha vært gravid, er det grunn til å humre. Åkomme seg ned i stillingen «downward dog» når magen er diger, er ikke like lett. Kvikk underbukse­humor får vi når en av de gravide damene lykkelig kan fortelle at den stillingen på alle fire, sånn «doggystyle», jo da, den har hun værtmed på før.

HELE REVYEN BYR PÅ et tjuetalls ulike scener, og selvsagt blir både fylkeslege, helseminis­ter, byråd og private klinikker avlagt en visitt.

Det blir også Sindre Finnes og Erna Solberg, der Finnes til stadighet gjemmer seg bak sin kone, mensØkokri­mavledesme­d flegmatisk­e kommentare­r. Den scenen er ganske tatt på kornet, og godt gjennomfør­t.

Slik ser altså makten ut, når den er sett fra glassblokk­en på Haukeland.

 ?? FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? Sindre Finnes og Erna Solberg må nok finne seg i å bli parodiert av de ansatte på Kvinneklin­ikken
FRED IVAR UTSI KLEMETSEN Sindre Finnes og Erna Solberg må nok finne seg i å bli parodiert av de ansatte på Kvinneklin­ikken
 ?? FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? KK-revyen sparker til med kreative strategier for å kutte i ansattkost­nader.
FRED IVAR UTSI KLEMETSEN KK-revyen sparker til med kreative strategier for å kutte i ansattkost­nader.
 ?? FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? De ansatte på KK lager god stemning når de synger om livet i glassblokk­en.
FRED IVAR UTSI KLEMETSEN De ansatte på KK lager god stemning når de synger om livet i glassblokk­en.
 ?? ?? Grethe Melby Teateranme­lder
Grethe Melby Teateranme­lder

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway