Bergens Tidende

Bergenser fengslet – ble lurt i felle på nettet

Mannen ble fengslet for overgrep mot egne barn. Han er også siktet for befatning med overgrepsm­ateriale etter at britisk politi la ut en felle på nettet.

- Hanad Ali hanad.ali@bt.no

En mann i 30-årene ble i forrige uke pågrepet i Bergen.

Han ble fremstilt for varetektsf­engsling i Trondheim. Det skyldes at han er i slekt med en ansatt i Vest politidist­rikt.

Mannen er siktet for å ha forgrepet seg på sine to barn, begge under 14 år gamle.

– Han stiller seg uforståend­e til dette punktet. Han erkjenner ikke skyld, sier forsvarer Henrik Rynning Sjåmo.

Falsk konto

Mannen skal også ha fremstilt materiale som viser seksuelle overgrep mot barn. Dette har han erkjent.

Deler av denne kommunikas­jonen skal ha blitt provosert frem av britisk politi. De skal ha laget en falsk konto på et nettsted og tatt kontakt med bergensman­nen.

Norsk politi erkjenner at provokasjo­nen har skjedd på en slik måte at deler av kommunikas­jonen ikke kan ses på som straffbart.

Han kan imidlertid straffes for annen kommunikas­jon.

«Siktede har erkjent kommunikas­jon og deling av bilder og videoer i langt større omfang og tidshoriso­nt enn den kommunikas­jon som påtalemynd­igheten vurderer straffrie på grunn av provokasjo­n fra britisk politi», slår Trøndelag tingrett fast.

Retten mener at det er uklart om innholdet i kommunikas­jonen som erkjennes straffri på grunn av provokasjo­n, kan inngå i mistankegr­unnlaget ved etterforsk­ning av overgrep mot siktedes barn.

Kan slette bevis

Politiet har beslaglagt flere digitale enheter i forbindels­e med etterforsk­ningen. Retten mener likevel at mannen fortsatt har muligheten til å slette data som kan ligge lagret på nettet.

Retten mener det er en reell fare for at han kan forspille bevis, fjerne spor eller påvirke vitner.

«Dette er en alvorlig sak hvor står mye på spill for siktede», slår retten fast.

Dermed fikk politiadvo­kat Ole Andreas Aftret medhold fra retten. Mannen er besluttet fengslet i to uker med brevog besøksforb­ud.

 ?? JOAKIM HALVORSEN / NTB ?? Politiadvo­kat Ole Andreas Aftret ba om to ukers varetektsf­engsling. Han fikk medhold i tingretten.
JOAKIM HALVORSEN / NTB Politiadvo­kat Ole Andreas Aftret ba om to ukers varetektsf­engsling. Han fikk medhold i tingretten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway