Bergens Tidende

– Ikke vits i å diskutere om vi skal ta gull

Brann-trener Eirik Horneland utelukker at hans lag kan kjempe om å bli seriemeste­r i år.

- Øystein Vik oystein.vik@bt.no Jannica Luoto (foto) jannica.luoto@bt.no Bjørn Erik Larsen (foto) bjorn.larsen@bt.no Kristian Berg Tveter kristian.berg.tveter@schibsted.com

MARBELLA/BERGEN: Rosenborg er slått, spillere er på vei tilbake fra skade, Emil Kornvig er kjøpt inn og Martin Hellan er kanskje på vei også som det siste tilskuddet til Brann-troppen.

Men Brann-trener Eirik Horneland er klar overfor BT på dette: Brann er ikke en seriøs utfordrer til seriegulle­t denne sesongen.

Han svarer slik på spørsmål om Brann er i nærheten av å utfordre Glimt.

– Nei, nei, nei. Det er milevis forskjell på Glimt, Molde og alle de andre. De har vist stabilitet over tid. Det må vi ta inn over oss.

– Du utelukker å kjempe om gullet?

– Ja, ja, ja. Vi er ikke i nærheten. Det er ikke vits i å diskutere det. Vi er et lag i utvikling, og vi må utvikle oss opp mot to lag som spiller i Europa, sier Branntrene­ren.

– Jeg er realist

Intervjuet ble gjort etter at Rosenborg ble slått 2–0 av Brann i treningska­mp i Marbella. Da hadde også Bodø/Glimt kvelden før spilt 2–2 mot Ajax, i en kamp de lenge så ut til å vinne.

– Glimt og Molde ligger langt foran oss. Vi benytter hver dag til å prøve å nærme oss dem.

– Snakker du ikke deg og Brann litt ned nå?

– Nei, jeg gjør ikke det. Jeg klarer å være realistisk. Jeg klarer å se prestasjon­er satt inn i en kontekst, sier Horneland.

Han viser til at Brann i fjor endte ni poeng bak Bodø/Glimt. Samtidig vil mange Brann-interesser­te huske at ting kanskje kunne sett annerledes ut hadde ikke Brann gitt fra seg seieren på Aspmyra og hatt en veldig turbulent sommer med kaptein Sivert Heltne Nilsen som nesten forlot klubben.

– Står ikke tilbake for noen!

Fotballeks­pert Simen StamsøMøll­er i TV 2 er langt mer optimistis­k på Branns vegne enn Horneland. Han mener det ikke er utenkelig at Brann kan gå til topps i årets eliteserie.

– På gode dager står de ikke tilbake for noen. De er et meget godt fotballag uten store mangler. Bodø/Glimt er klar favoritt, men Brann og Molde er de åpenbare utfordrern­e, sier StamsøMøll­er.

Eksperten trekker særlig frem Branns angrepsrek­ke og midtbanele­dd som spesielt godt. Likevel mener Stamsø-Møller at Brann kan få midtbanepr­oblemer på sikt.

– Hvor lenge kan Sivert Heltne Nilsen være sjef på midtbanen? Hvis Felix Horn Myhre er like god som han var i fjor, kommer klubber til å melde interesse. Det er ting å ha i bakhodet.

Hornelands største utfordring er imidlertid bredden i stallen, mener TV 2-eksperten.

– Det er det som er problemet deres over en sesong. Det viste seg i fjor. De konkurrere­r ikke med Glimt og Molde på like vilkår, sier Stamsø-Møller.

Handler om kvalitet

– Glimt har også forsterket seg inn i 2024, peker Horneland på.

– Det er ikke for å være negativ. Men jeg kommuniser­er ut ifra ståstedet. Det er stor forskjell. – Hva handler forskjelle­n om? – Kvalitet. Og timing over tid. De har enda større kvalitet i ryt

mene sine. Vi er utrolig flinke til å jobbe hardt og prøve å utlikne den forskjelle­n. Men vimå jobbe med å få mer fart i timingen i samspillet vårt. Det er der det ligger.

Senest på Brann-treningen i Marbella tirsdag jobbet Brann med nettopp dette. En øvelse begyntemed å vinne ballen på midten og raskest mulig komme seg tilmål og avslutning via en av vingene og skape overtall der.

– Jeg trener guttene, jeg

I Brann jobber den nyansatte sportssjef­en Per Ove Ludvigsen og assistentt­rener Erik Huseklepp sammen med Ole «Spion» Nielsen og speider Daniel Steinfeld om å finne spillere til Brann. Trener Hornelandm­elder seg litt ut av akkurat de diskusjone­ne og stoler på de andre.

– Jeg trener guttene, jeg. Blir jeg dradd formye inn i spillerlog­istikk, mister jeg fokus.

Nå erHornelan­dmest opptatt av å få spillere tilbake fra skade.

Ole Didrik Blomberg ogMagnusWa­rming var endelig å se på banen i forrige treningska­mp. Niklas JensenWass­berg ogAune Heggebø nærmer seg å kunne bidra. Moonga Simba, Japhet Sery Larsen, NiklasCast­ro, Jonas Torsvik og Thore Pedersen er lenger unna. I tillegg til Mads Berg Sande somharvært operert.

Horneland er tydelig på hva somer viktigst for ham.

– Jeg trenger å få tilbake dem somer ute. Vi har såmye kvalitet som sitter på sidelinjen. Får vi demi gang, har vi bra kvalitet.

 ?? ?? Eirik Horneland mener de viktigste «nysignerin­gene» Brann kan gjøre, er å få tilbake spillere fra skade.
Eirik Horneland mener de viktigste «nysignerin­gene» Brann kan gjøre, er å få tilbake spillere fra skade.
 ?? ?? Innimellom slenger Eirik Horneland seg med på trening.
Innimellom slenger Eirik Horneland seg med på trening.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway