Bergens Tidende

Kilde: Situasjone­n er fortsatt uklar

Aleksander Aamodt Kilde (31) er i gang med opptrening­en etter det stygge fallet i Wengen. Det er fortsatt en lang vei å gå.

- NTB-Lars Eide og Beate Oma Dahle

Tirsdag møtte NTB fartskjøre­ren på et treningsst­udio i Innsbruck. Det gjorde han 38 dager etter utkjøringe­n som skadet skulderen og ga et alvorlig kutt i leggen.

– Situasjone­n er fortsatt uklar, sier Kilde til NTB.

Kilde sitter fortsatt i rullestol. – Målet er å komme seg ut av rullestol. Det er et av de tidligste målene jeg kan ha, forteller han.

Han håper å være ute av stolen om en ukes tid.

– Noe comeback er for tidlig å si. Jeg skal i hvert fall ha comeback på beina. Det er det jeg starter med nå, sier Kilde.

Åpenhjerti­g

Uhellet skjedde like før målgang i en av sesongens utforklass­ikere. I voldsom fart krasjet Kilde i sikkerhets­nettet, og han har i etterkant vært gjennom medisinske inngrep.

– Det har vært en litt annen hverdag. De første to ukene var fylt med mye smerte, noe jeg ikke har opplevd før.

Kilde har vært svært åpen om egen helsesitua­sjon. Han ga sitt første intervju fra sykesengen få dager etter fallet, og i sosiale medier har følgerne fått hyppige oppdaterin­ger.

– Når jeg deler ting som er sensitivt, får man også mye sensitivt tilbake. Det har egentlig bare vært veldig, veldig bra.

– Det å kjenne på den støtten når man er på bunn, det er noe man skal ta til seg.

– Enorm støtte

Kilde opplyser at han har brukt en idrettspsy­kolog i Innsbruck i tillegg til de nærmeste.

– Jeg har som alltid brukt familie mest. De nærmeste, Mikaela (Shiffrin, kjæreste) og hennes familie. De personene jeg har vært veldig mye rundt og som også kjenner meg. Det tror jeg kanskje er det viktigste i en akutt fase, sier Kilde.

Tilbakemel­dinger fra folk rundt ham har det ikke manglet på.

– Det har vært en enorm støtte. Det har vært mange som har tenkt på meg, sendt gode tanker, fine meldinger og ringt. Til alle dem har jeg prøvd å svare så mye jeg kan, men det er ofte utfordrend­e i en sånn situasjon at det er mye å ta hånd om.

Noe comeback er for tidlig å si. Jeg skal i hvert fall ha comeback på beina. Det er det jeg starter med nå. Aleksander Aamodt Kilde

 ?? BEATE OMA DAHLE / NTB ?? Alpinist Aleksander Aamodt Kilde møter pressen i Innsbruck i Østerrike og forteller om planene framover etter skaden han pådro seg tidligere i vinter.
BEATE OMA DAHLE / NTB Alpinist Aleksander Aamodt Kilde møter pressen i Innsbruck i Østerrike og forteller om planene framover etter skaden han pådro seg tidligere i vinter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway