Bergens Tidende

Jim Ratcliffe vurderer å rive Old Trafford

Stadionspø­rsmålet er høyt oppe på agendaen etter Jim Ratcliffes inntog i Manchester United. Å bygge nytt er en reell løsning for klubben.

- NTB-Ritzau

Det kom frem i Ratcliffes første runde med intervjuer etter at han tidligere i uken tok over 27,7 prosent av aksjene i United. Investerin­gen gir milliardær­en full sportslig kontroll og en betydelig stemme i andre saker.

71-åringen har vært supporter av klubben siden han var ung. Han håper å kunne løfte den etter et tøft tiår.

– Det er to nøkkelområ­der vi skal ta fatt på. Det ene handler om prestasjon­er på banen. Det er alltid en viktig prioritet i Manchester United. Det andre store problemet er stadionets tilstand, sier Ratcliffe.

Old Trafford har en kapasitet på over 74.000 tilskuere og er den største klubbarena­en i engelsk fotball. Over tid er den blitt nedslitt og umoderne.

– Det er et imponerend­e stadion og det nest største i England etter Wembley, men det har ikke standarden man forventer av Manchester United. Kanskje var det sånn for 20 år siden, påpeker Ratcliffe.

Vil ha verdenskla­sse

I godt over 100 år har Old Trafford vært Uniteds hjemmebane.

– Vi er nødt til å se på stadionets framtid. Det er to veier å gå. Vi kan renovere eller bygge helt nytt. Det ser vi på i øyeblikket.

Ratcliffe går langt i markere at han foretrekke­r å rive dagens anlegg og føre opp et nytt like i nærheten.

– Det vil kunne bli et stadion i verdenskla­sse, der man kan legge Englands kamper og spille finaler i FA-cupen og Champions League. Det vil kunne tjene Nord-England.

– Å renovere vil ta lenger tid og bli mer komplisert. Da må man bygge over jernbanen som går forbi, og det vil bli ganske dyrt, utdyper Ratcliffe.

Skal endre kulturen

Manchester United står med flest engelske ligatitler (20), men har ikke vunnet Premier League siden Alex Ferguson ga seg som manager i 2013.

– Jeg mener det er den største og mest kjente klubben i verden. Og da bør den også spille den beste fotballen, sier Ratcliffe.

Han anslår at det vil ta minst to-tre år å forandre klubbkultu­ren.

– Ingen har vært suksessful­le i Manchester United-miljøet de siste elleve årene. Det sier meg at noe er galt. Det vil ikke være konstrukti­vt av meg å skylde på noen, men det er fakta.

Manchester United har vært majoritets­eid av den amerikansk­e Glazer-familien siden 2005. De har siden starten vært svært upopulære blant fansen.

 ?? SCOTT HEPPELL / AP / NTB ?? Det går mot nye tider i Manchester United etter at Jim Ratcliffe har kommet inn på eiersiden. Han kan se for seg å rive Old Trafford og bygge et nytt stadion.
SCOTT HEPPELL / AP / NTB Det går mot nye tider i Manchester United etter at Jim Ratcliffe har kommet inn på eiersiden. Han kan se for seg å rive Old Trafford og bygge et nytt stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway