Bergens Tidende

Opplevde massivt hat da spøken hennes tok av

Camilla Bakken har nærmere en halv million følgere på Instagram. Da hun gjorde «narr» av ektemannen, kom hatet.

- Benedicte Johannesse­n benedicte.johannesse­n@fvn.no

– I den virale verden er det utrolig mye stygt, og får man 60–65 millioner «views» sier det seg selv hvor mye man treffer borti, sier Camilla Bakken, interiørar­kimillione­r tekt og influenser.

De siste fire årene har hun fra hjemmet sitt i Tveit oppfylt drømmen og slått stort gjennom på sosiale medier med Instahjert­ig gram-kontoen Designlogg.

– Jeg skjønte tidlig at jeg aldri kom til å nå gjennom med kun interiør, så jeg bestemte meg for at «diy» (gjør det selv) skulle være min vei inn, og det er blitt min nisje, sier hun.

I dag har hun over 460.000 følgere på Instagram, mange hundre millioner «views» og et par «likes» på sine mest populære innlegg.

Jaget for henne er at videoene, også kalt «reels», skal gå viralt, men Camilla forteller nå åpenom det negative med å nå ut til mange.

– Det er forkasteli­g at det kan være såpass høy hatfaktor, sier kristiansa­nderen og refererer til kommentarf­eltene da hennes to siste reels gikk viralt.

Begge spiller på samme humor om at mannen ikke har noe han skulle ha sagt når det kommer til interiørin­nkjøp og innredning.

At de skulle ende i tusenvis av drapstrusl­er og hatmelding­er, hadde ikke Bakken sett for seg.

– Jeg er glad jeg ikke pleier å dele noe sårt og personlig, for når de angriper humoren min, kan jeg i hvert fall jeg gjemme meg bak den, sier hun.

– Gode tall betyr mye drit

I hjemmet til Camilla er det en rekke hjemmelagd­e vaser og forseggjor­te interiørkr­oker.

Tross at hjemmet er flott stylet og fremstår gjennomfør­t, beskriver Camilla det mer som et labratoriu­m.

Det er forkasteli­g at det kan være såpass høy hatfaktor. Camilla Bakken

– Jeg er ikke så opptatt av hvordan jeg har det hjemme, men mer opptatt av at andre skal få det fint hjemme ved hjelp av innholdet mitt, sier influenser­en.

Den gjennomgåe­nde fargen er beige, og Camilla forteller også dette har ført til mye kritikk.

– Det er en del som blir provosert av at det er lite farger og at alt er beige.

– Gode tall betyr mye drit, og jeg tror de store plattforme­ne lar det skje uten å sensurere fordi de liker engasjemen­tet, og skiller derfor ikke mellom det gode og det dårlige, sier hun.

Hun forteller hun har fått hat blant unge følgere på Tiktok også.

– Men der kan man skylde på et ungt publikum. På Instagram er det 70 prosent eldre menn som er inne og hater, og de utgjør ellers få av mine følgere og målgruppe generelt, sier hun oppgitt.

– Håper han skiller seg

Camilla takker ektemannen, Kenneth Bakken, for støtten han har vært for henne gjennom hatstormen.

I starten av influenser-karrieren opplevde hun mannen som frustrert over hvor mye tid hun brukte på Instagram.

– Men han myknet, og siden han skjønte det gikk an å tjene penger her inne, er han blitt vanvittig støttende, sier hun.

Han rister på hodet av reaksjonen­e og har jobbet hardt for å få vekk det verste.

Til slutt endte han med å lage et sensurfilt­er i kommentart­feltene.

– Filteret er laget basert på det verste som ble skrevet og som blant annet er: divorce, kill, psycho, fuck, hate, hell, suck, torture, sier han.

– Mennene klikker for at jeg som kvinne «bestemmer» over mannen min i noe som helst. De håper han skiller seg fra meg, stakkars han, legger Camilla til.

Hun vil fortsette med samme type innlegg og håper det vil oppfordre flere til å vise «det ekte liv» fra hverdagen.

– Vi prøver å være ekte og vise hverdagen satt på spissen. Folk sier de ikke bare vil se det perfekte, men mange vil visst ikke se noen krangle heller, sier hun.

– Ingen forberedte meg da jeg begynte med dette, og jeg gikk inn med et veldig naivt syn. Kall det sørlandsk eller hva du vil, jeg tenkte ikke på konsekvens­ene, sier hun og legger til:

– Men jeg nekter å gi meg. Det har ikke ødelagt gleden jeg har i drive med det, og man kan visst ikke få suksess uten en «shitload of hate».

Og tross hatet, forteller hun åpenhjerti­g at hun fremdeles jager det virale.

 ?? BENEDICTE JOHANNESSE­N ?? Etter å ha opparbeide­t seg en følgerskar­e på nærmere en halv million på Instagram, har Camilla Bakken fått erfare medaljens bakside.
BENEDICTE JOHANNESSE­N Etter å ha opparbeide­t seg en følgerskar­e på nærmere en halv million på Instagram, har Camilla Bakken fått erfare medaljens bakside.
 ?? ??
 ?? BENEDICTE JOHANNESSE­N ?? Paret forteller Kenneth gikk ned i stilling i egen jobb for å hjelpe mer til med Camillas karriere, i hjemmet og med deres to barn. – Vi har byttet totalt om på rollene, og det er nesten tabu å si som kvinne, sier Camilla.
BENEDICTE JOHANNESSE­N Paret forteller Kenneth gikk ned i stilling i egen jobb for å hjelpe mer til med Camillas karriere, i hjemmet og med deres to barn. – Vi har byttet totalt om på rollene, og det er nesten tabu å si som kvinne, sier Camilla.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway