Bergens Tidende

Manchester Cityduo–«skremmer» gullrivale­ne

Erling Braut Haaland og Kevin De Bruynes maltrakter­ing av Luton i FA-cupen ble en advarsel til resten av Premier League-klubbene før sesonginns­purten.

- NTB-AFP

Åttedelsfi­nalen i FA-cupen var Citys siste kamp i februar. Nå retter de lyseblå blikket mot en skjebnemån­ed som kan avgjøre om laget blir det første til å vinne fire strake ligatitler på Englands øverste nivå.

Pep Guardiola og hans menn får besøk av byrival Manchester United søndag. Deretter følger returoppgj­øret i mesterliga­en mot FC København, før Haaland & co. tar turen til Anfield i en kanskje sesongdefi­nerende kamp mot ligaleder Liverpool.

Uken deretter venter en vanskelig bortekamp mot Brighton, før Arsenal kommer på besøk etter en kort landslagsp­ause.

Kampprogra­mmet som venter er tett og krevende, men man kan argumenter­e for at det ikke kunne kommet på et bedre tidspunkt for laget som prøver å gjenskape forrige sesongs trippeltri­umf.

Det ser nemlig ut til at de lyseblå fra Manchester får sine to superstjer­ner tilbake i form på et perfekt tidspunkt.

Stjernene tilbake

Manchester City har måttet klare seg uten playmaker Kevin De Bruyne mesteparte­n av sesongen, mens Haaland var ute av spill i to måneder med en fotskade.

Mot Luton onsdag var De Bruyne nest sist på fire av Haalands fem mål.

– Det kommer, vi kommer. Jeg er på vei tilbake til mitt beste. Endelig føler jeg meg bra, det er en utrolig følelse. Det er spennende tider i vente. Vi er klare til å angripe, sa Haaland etter kampen.

Han har scoret 27 mål på 30 kamper denne sesongen. Før Luton-oppgjøret hadde jærbuen likevel bare scoret tre mål på sine siste ni kamper.

Kun tre ligakamper fra start

Haaland og De Bruyne har bare startet tre ligakamper sammen denne sesongen. En av dem var sesongens første kamp, da De Bruyne måtte ut med skade i første omgang mot Burnley.

Belgieren var ute med skade lenge, men har har vært avgjørende for laget når han har spilt. Han står med elleve målgivende og to mål på ti kamper etter skadecomeb­acket.

Dersom superduoen holder seg skadefri de neste månedene, vil det kreve noe helt spesielt fra Liverpool eller Arsenal hvis de skal klare å nekte Manchester City en sjette ligatittel på sju sesonger.

Pep Guardiola var full av begeistrin­g etter Haaland og De Bruynes festaften onsdag kveld.

– Jeg tror Erling trenger en mann med overblikke­t, kvaliteten og sjenerøsit­eten (til De Bruyne), og Kevin trenger bevegelsen­e til Erling, sa han.

 ?? DAVID CLIFF / AP / NTB ?? Manchester City har måttet klare seg uten Kevin De Bruyne i lang tid. Nå ser belgieren ut til å være tilbake for fullt. Foto:
DAVID CLIFF / AP / NTB Manchester City har måttet klare seg uten Kevin De Bruyne i lang tid. Nå ser belgieren ut til å være tilbake for fullt. Foto:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway