Bergens Tidende

18 har søkt sluttpakke ved Kode

Fristen for å søke sluttpakke for de ansatte ved Kode kunstmusee­r og komponisth­jem gikk ut på fredag. Mandag var det nytt allmøte.

- Ørjan Nilsson orjan.nilsson@bt.no Adrian B. Søgnen adrian.sognen@bt.no

De siste ukene har det handlet litt om kunst, men veldig mye om kriser og bråk på Kode i Bergen.

Tidligere i år besluttet styret at stiftelsen må kutte 16 millioner kroner. Uten det vil ikke museet komme i havn med fremtidige budsjetter, ifølge ledelsen. Derfor må de også bli mellom syv og ni ansatte færre, kom det frem på et tidligere allmøte.

20. februar fikk alle ansatte tilbud om sluttpakke. Ved midnatt fredag gikk fristen ut.

I helgen har ledelsen sett på søknadene.

Seks heltidsans­atte

Mandag morgen klokken 08.30 var det nytt allmøte. Der kom det frem at 18 ansatte har søkt om sluttpakke ved museet.

Seks av dem som har søkt har heltidssti­llinger og tolv er deltidssti­llinger. De som får godkjent sine søknader om sluttpakke må avslutte arbeidsfor­holdet 31. mars.

– Det er alltid trist å miste verdifulle kolleger, men nå skal vi jobbe litt de nærmeste dagene og ha et svar i løpet av uken på hvordan organisasj­onen skal se ut, legger han til.

Det blir ikke tegnet et nytt organisasj­onskart ved museet som følge av sluttpakke­runden. Kode har heller ikke behandlet ferdig alle søknadene om sluttpakke.

– Det skal være i havn på tirsdag, sier Snare.

– Vi mister nå verdifulle kollegaer, noe som er både vemodig og tungt. Til tross for dette er jeg er lettet over at vi unngår oppsigelse­r, og nå skal vi komme oss videre sammen, sier Snare.

Han sier videre at de nå er i mål med de planlagte innsparing­ene via sluttpakke­r.

– Nå har det vært noen hektiske uker for Kode. Hva er det første du tar tak i nå?

– Nå skal vi jobbe med arbeidsmil­jøet.

– Og den jobben er allerede i gang, eller?

– Den jobben er allerede i gang. Vi har en plan for det og jobber sammen med de ansatte for å lage handlingsp­laner, og ta fatt i det de ansatte syns er mest påkrevet.

– Veldig korte tidsfriste­r

De tillitsval­gte har uttrykt seg kritisk både til tiden de har fått komme med innspill til innsparing­er, og hvor kort frist de ansatte har hatt på å bestemme seg for om de vil ta sluttpakke.

– Vi har fått veldig korte tidsfriste­r til å drøfte veldig komplekse problemsti­llinger, sette oss inn i omfattende dokumenter og komme med innspill, sa tillitsval­gt Mette Nikoline Bolkan i fagforenin­gen Delta

– Tunge beskjeder

Også styreleder Anne-Grete Strøm-Erichsen var til stede på møtet. Hun lover at arbeidsmil­jøet skal prioritere­s i tiden fremover.

– De siste ukene har det vært mange tunge beskjeder internt. Samtidig har det vært et stort antall mediesaker om Kode. Dette har vært vanskelig for alle ved museet, og fremover blir arbeidsmil­jø og samarbeid en viktig prioritet, sier Strøm-Erichsen i meldingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway