Bergens Tidende

Han gir oss både hjertesmer­te og griseri

Eirik Aas briljerer tidvis, men han kommer også med den minst sexy låten jeg har hørt på lenge.

- Musikkanme­lder

«Posttrauma­tisk kjærlighet­sforstyrre­lse»

Hvem: Hva: Hvor:

DET FINNES EN bergensrap­per for ethvert humør. Eirik Aas har alltid vært han som holder det nedpå, jordnært og ekte, somsetter ord på alle de snåle følelsene ingen andre tør prøve å beskrive. Han en mester i å se det store i det små, men når han ikke klarer fange hverdagsma­gien – da kan det fort bare bli litt småkleint i stedet.

«Posttrauma­tisk kjærlighet­sforstyrre­lse» balanserer som regel hårfint på denne grensen, men er ved flere anledninge­r nære ved å subbe godt nedi på feil side.

EIRIK AAS’ TEKSTER ER best når han har noe på hjertet. Er det derimot én ting Aas aldri har vært særlig flink til, så er det å være grisete. Det er derfor «Sexy» sannsynlig­vis er den minst sexy låten du har hørt på lenge; dette er bare Aas, Martin Hazy og Kjartan Lauritzen som konkurrere­r i å ekle hverandre ut.

Heldigvis har albumet også «27», «Sta& impulsiv» og «Alvorlig» – låter der Aas briljerer som rapper.

HESTER V75S fløyelsmyk­e loungerap låt lekkert og forfrisken­de da den kom, og Aas har somregel lyktes godt i å ta den i stadigmer poppede retning. Det topper seg med «Posttrauma­tisk ...»; denne platen har en ekstremt lekker og gjennomfør­t produksjon. Men etter et visst antall runder på anlegget begynner låtene å gli over i hverandre: Med enkelte hederlige unntak («Nattdyr», «Aldri følt det samme») låter det allermeste somvariasj­oner over samme låt. Flaks da at albumet har fargerike gjestespil­l fraAngelo Reira, GKR og særlig B-Boy Myhre.

«Posttrauma­tisk...» er etalbum helt på det jevne. Det mangler sjarmen fra «Verden eller ingenting» (2021) og «Maler byen rød» (2022). Faktisk ville den fungerte bedre somen strømav singler, spredt over et helt år. Da hadde ikke svakhetene vært like tydelige somnå.

 ?? ??
 ?? CHAI SAEIDI ?? Eirik Aas’ fjerde plate har flere sterke låter, men vakler litt som album.
CHAI SAEIDI Eirik Aas’ fjerde plate har flere sterke låter, men vakler litt som album.
 ?? ?? Eirik Aas Album Vibbefange­r
Eirik Aas Album Vibbefange­r
 ?? ?? Petter Lønningen
Petter Lønningen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway