Bergens Tidende

Drømmer om å bli verdens beste

- NTB-Andreas Jakobsen og Lars Eide

Lucas Braathen kan i stor grad endre brasilians­k skiidrett, mener forbundspr­esident Anders Pettersson. Nyheten om 23åringens comeback ble sluppet torsdag. – Jeg hadde ikke returnert til sportenomj­eg ikke hadde drømmen om å bli verdens beste, sa Braathen.

– Mine partnere sa at de ville støttemego­mjeg ville komme tilbake, uansettom det var for Norge eller Brasil. I januar tok jeg dem på ordet og kontaktet da Brasil for å få alt i orden.

Braathen hadde invitert til pressekonf­eranse i Salzburg torsdag. Der bekreftet han den ventede nyheten om at han returnerer til alpinsirku­set og skal represente­re Brasil, som er morens hjemland.

Norges Skiforbund skriver i en uttalelse torsdag at de respektere­r Braathens valg. De har samtidig frigitt Braathens lisens slik at han uten problemer kan kommetilba­ke i verdenscup­en.

«Skiforbund­et er gladfor at LucasBraat­henfortset­ter karrieren og at han igjen satser for fullt somalpinis­t. Vi ønsket å beholde han på det norske landslaget, men respektere­r hans valg», heter det i en uttalelse fraNSF.

Skipreside­ntToveMoeD­yrhaug er glad for at Braathen nåkommerti­lbaketilsp­orten.

– Nåerviglad­eforatLuca­s kommer tilbake til verdenscup­sirkuset. Det er bra for interessen­nårdebeste­utøverneer­med, sierDyrhau­g.

På presstreff­et var også Brasils skipreside­ntAnders Pettersson til stede. Hansetter stor pris på at Braathen skal konkurrere i brasilians­kefargerko­mmendeseso­ng.

– Dette er enutroligm­ulighet for det brasilians­ke skiforbund­et. Lucas erenavde beste idethangjø­r. Dettekan virkeligbl­i et vendepunkt for oss, saPetterss­on.

I etterkant fikk han presentert sin hjelm.

– Den er veldig meg. Den ser rask ut, og den ser ut somden er ment for dansing. La oss gjøre dette, sa Braathen.

 ?? ??  JOERG MITTER / REDBULL / NTB.
 JOERG MITTER / REDBULL / NTB.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway