Bergens Tidende

Håper å spille for 20.000 i Bergen

I august 2025 spiller Åge Aleksander­sen og Sambandet sin siste konsert i Bergen noensinne, på Koengen.

- Frank Johnsen frank.johnsen@bt.no Eirik Brekke (foto) eirik.brekke@bt.no

Rockeveter­anen Åge Aleksander­sen, som fyller 75 år neste torsdag, skal ut på en gedigen avskjedstu­rné neste år.

6. september 2025 er det definitivt slutt på en av landets mest suksessfyl­te karrierer. Da inntar han og Sambandet Lerkendal stadion i Trondheim for tredje kvelden på rad.

Største i Bergen

75.000 billetter ble kjapt solgt ut til finalerund­ene på Rosenborgs hjemmebane.

– Og jeg som trodde jeg skulle takke for meg i fredelige omgivelser, sier Aleksander­sen og ler til BT på kontoret til Bergen Live på Bergenhus festning.

74-åringen må selvfølgel­ig også til Bergen før teppet går ned. Som er grunnen til at han stakk innom Bergen torsdag formiddag.

Sist bandet spilte i Bergen, i fjor høst, var det på Forum Scene, som tar cirka 1400 publikumme­re.

I 2018 hadde Aleksander­sen sin største konsert i Bergen, nettopp på Bergenhus festning. Men da på Bastionen, den minste av arenaene innenfor forsvarsmu­rene.

et var solgt 2500 billetter og BTs anmelder ga fem entusiasti­ske hjerter med overskrift­en «Åge lever livet og leverer live – minst like vital som før».

20.000 på Koengen

30. august neste år blir det helt andre dimensjone­r. Da er målet å selge 20.000 billetter på den største arenaen på festningen, Koengen.

Stageway i Bergen, med Arne Svare i spissen, er arkitekten­e bak hele avskjedstu­rneen.

– Alt jeg trodde om konsertene i Trondheim tok jeg feil av. Så det blir spennende å se hva som skjer her, sier Aleksander­sen og ser utover en grå festning.

Han poengterer sitt lange forhold til Bergen.

– Prudence spilte her i 1972, på Ugla. Det er eneste konserten jeg har spilt da noen hadde samleie på siden. Vi spilte og kikket på, sier Aleksander­sen og ler.

Tre timer på scenen

Han vil være 76 år når han spiller på Koengen. Det skremmer ham ikke.

– Jeg er i god form.

– Hvordan er det å vite at du skal gi deg på en bestemt dato?

– Det er først nå alt blir virkelig, at jeg skal avslutte turnélivet. Men Sambandet krever mye plass i livet mitt, det er fysisk krevende. Og det er mye arbeid mellom turneene, sier Aleksander­sen.

Han har allerede planlagt hvilke låter som skal spilles på Koengen.

– Bandet vil jo gjerne spille noen låter jeg ikke vil spille. Vi må finne balansegan­gen. Men jeg regner med at vi skal stå på scenen i minst tre timer, sier Aleksander­sen.

 ?? ?? Åge Aleksander­sen sammen med trommeslag­eren i Sambandet, Steinar Krokstad. Han har bodd i Bergen i flere tiår og spiller blant annet i Voksne Herrers Orkester.
Åge Aleksander­sen sammen med trommeslag­eren i Sambandet, Steinar Krokstad. Han har bodd i Bergen i flere tiår og spiller blant annet i Voksne Herrers Orkester.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway