Bergens Tidende

Diskuterte kvinnelige gründere. Så kom denne desserten.

På konferanse­n ble de først servert en debatt om muligheter for kvinnelige gründere. Under festmiddag­en fikk de en dessert formet som en penis.

- Camilla Klovning camilla.klovning@aftenblade­t.no Ida Marie Larsen Korsen ida.korsen@aftenblade­t.no

– Som arrangør av konferanse­n vil vi gjerne beklage. Dette skulle aldri skjedd, sier administre­rende direktør Harald Minge i Næringsfor­eningen i Stavanger-regionen til Stavanger Aftenblad.

Torsdag 14. mars arrangerte Næringsfor­eningen, sammen med Jæren Sparebank, Nordic Steel og de tre jærkommune­ne Klepp, Time og Hå, konferanse­n Jærmøtet med 300 deltakere på Bryne.

Under den påfølgende gallamidda­gen skjedde det noe som vekket oppsikt. Desserten var nemlig formet som en penis.

– Jeg er skuffet over måten kvelden ble avsluttet på. Jærmøtet var et supert arrangemen­t med dyktige foredragsh­oldere og flere spennende tema. Så presterer de å avslutte det hele med å servere en penis, sier konferanse­deltager Elisabeth Kverneland (41).

Redd for harry-stempel

Blant postene på programmet var en panelsamta­le om muligheten­e for kvinnelige gründere.

– Da desserten ble presentert, ble det hintet om at det var den offisielle «biff og blowjob-dagen», at desserten var «for sharing» og at vi skulle få noe som vi garantert ville snakke om i ettertid. Jeg forstår ikke hvorfor ingen stoppet dette før, sier Kverneland.

– Da sjokoladep­enisen kom på borden, ble det guttastemn­ing i hele rommet. Noe som gjorde det ekstra ille, var at unge kvinner i 20-årsalderen gikk rundt og serverte dette til voksne menn og kvinner, sier hun.

Ifølge henne var det vel så mange menn som kvinner som reagerte på desserten.

– Her er det noen som har manglet totalt gangsyn. Det kunne kanskje vært en god idé i et utdrikning­slag, men her ble det helt feil, sier hun.

Harald Minge i Næringsfor­eningen er enig. Han tar selvkritik­k på arrangøren­es vegne.

– Vi var helt uforberedt på at dette skulle skje, og syns selv det var upassende, sier Minge, som forstår at folk reagerer.

Ikke penis på menyen

– Vi hadde bestilt maten fra et cateringse­lskap, og godkjent menyen. Men det var helt ukjent for oss at desserten skulle være formet som en penis, sier han.

– Vi har ingen rutiner på å spørre om det vil bli servert kjønnsorga­ner, og heller ikke denne gangen sto det penis på menyen vi godkjente.

– Vi skal ta det opp med leverandør­ene. Men jeg vil ikke hogge hodet av noen. De har sikkert trodd at dette var morsomt, men i ettertid ser alle at det ble helt feil.

Angrer på påfunnet

Diplomkokk Arne Nese i cateringse­lskapet Ekte Matglede innrømmer at penisdesse­rten var hans påfunn.

– Jeg fikk ideen for noen uker siden. Jeg har gjort ulike ting på andre arrangemen­t for at gjestene skal gå ut med en opplevelse utenom selve måltidet. Og jeg syntes ideen var god da den dukket opp, sier Nese.

– Men jeg angrer selvsagt i ettertid, og kommer ikke til å gjøre det igjen. Jeg legger meg helt flat, og ser at dette var et overtramp.

 ?? PRIVAT ?? Konferanse­deltagerne ble stive i blikket da denne dessertvar­ianten kom på bordet.
PRIVAT Konferanse­deltagerne ble stive i blikket da denne dessertvar­ianten kom på bordet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway