Bergens Tidende

«Svennis» fikk lede Liverpools veteraner

- NTB

Den svenske trenerlege­nden Sven-Göran Eriksson (76) fikk oppfylt sin livslange drøm da han lørdag sto på sidelinjen for å lede et Liverpool-lag på Anfield.

Et lag bestående av tidligere Liverpool-spillere (blant dem Bjørn Tore Kvarme) møter lørdag Ajax-veteraner i en veldedighe­tskamp på Anfield.

I starten av januar kunngjorde «Svennis» at han er kreftsyk og at han i beste fall hadde ett år igjen å leve. Samtidig snakket han om sitt liv som Liverpools­upporter og drømmen han har hatt om å trene de rødkledde.

– Faren min er fortsatt i live og er fortsatt Liverpool-supporter, og jeg er også Liverpool-supporter, det har jeg alltid vært. Så jeg har alltid ønsket å bli Liverpools manager, men nå vil det med sikkerhet ikke skje, sa «Svennis» i et intervju med Sky News.

Da Liverpool-ledelsen fikk med seg det, bestemte de at trenerlege­nden skulle få lede Liverpool-veteranene i kampen mot Ajax lørdag.

– Jeg trodde det var en fleip da jeg ble spurt, sa Eriksson på pressekonf­eransen foran oppgjøret.

Han fikk en varm hyllest da han kom på banen lørdag.

Svensken har vært fotballtre­ner i en rekke land gjennom en over 40 år lang trenerkarr­iere. Han har blant annet vært landslagss­jef i England og ledet storlag som Benfica, Roma, Lazio og Manchester City.

«Svennis» vokste opp i Torsby i Värmland og var selv fotballspi­ller før han ble trener for Degerfors allerede som 28-åring. Han nøt deretter stor suksess med IFK Göteborg, som han ledet til triumf i Uefa-cupen, og det åpnet veien for store treneroppd­rag utenlands.

Hans siste treneroppd­rag var som landslagss­jef for Filippinen­e i 2018 og 2019.

 ?? ??  JON SUPER / AP / NTB
 JON SUPER / AP / NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway