Flere lokale profiler var i aksjon for Norge da de slo Ungarn.

- Victor Meisfjord victor.meisfjord@bt.no Fred Ivar Utsi Klemetsen (foto) fred.klemetsen@bt.no

De velkjente kubjellene var del av et høylytt lydbilde i Åsane Arena torsdag kveld. Kvinneland­slaget i håndball var på besøk i Bergen for første gang på tre år.

En liten utsending fra Ungarn ble utkonkurre­rt i tribunekam­pen av om lag 2000 bergensere. Åsane Arena var fullsatt for anledninge­n.

Også i Norges tropp var regionen godt represente­rt. Både Emilie Hovden, Stine Skogrand og Marie Davidsen fikk være med på den lokale håndballfe­sten. Alle tre bidro i kampen som endte 33– 18.

– Det var utrolig gøy. Jeg hadde gledet meg skikkelig og alle nerver bare forsvant, fordi jeg visste det var gode venner og familie som var her og heiet, sier Skogrand etter kampen.

Marie Davidsens mormor, Anne Marie Skurtveit, var stolt av barnebarne­t etter kampen.

– Hun har jobbet for det hele tiden! sier Skurtveit.

Davidsen forteller at dette var den første landskampe­n mormoren har sett henne spille.

– Så det var ekstra artig at hun fikk være med på det, sier Davidsen.

Hun synes alltid det er stas å spille landskamp. Samtidig er det ekstra spesielt å spille i hjembyen.

Davidsen kom inn ett stykke ut i kampen, og gjorde en god figur.

– Det er jo drømmen å spille på hjemmebane og ha familie og venner på tribunen som heier, sier målvakten.

– Spesielt

I likhet med Davidsen spilte Stine Skogrand sin første landskamp på bergensk jord torsdag kveld.

– Det er alltid gøy å spille med flagget på brystet, og det norske publikumme­t er jo gode til å møte opp, men det er jo spesielt fordi det er veldig mange kjente på tribunen, forteller Skogrand.

Emilie Hovden debuterte for landslaget i Åsane Arena for tre år siden. Hun synes det er godt å komme hjem til Bergen.

Hovden opplever ikke noe ekstra press foran en slik kamp, men synes det er stas å få spille i hjembyen.

– Å se kjente fjes på tribunen, og full arena. Det var kjekt.

– Det var utrolig gøy. Jeg hadde gledet meg skikkelig og alle nerver bare forsvant, fordi jeg visste det var gode venner og familie som var her og heiet, sier Skogrand.

Dro ifra

Norge startet best og var etter drøye fem minutter oppe i en firemålsle­delse. Etter halvspilt omgang var stillingen 10–6.

Norge holdt gjestene på avstand, og lagene gikk til pause på stillingen 16–11.

Også i andreomgan­g kom Norge best ut. Etter fem minutter var ledelsen økt til åtte mål.

Med ti minutter igjen var differanse­n oppe i 13. Ungarn slapp ikke inn igjen i kampen, og Norge styrte inn til en solid femtenmåls­seier.

– Jeg synes vi fikk satt forsvaret. Og så har vi noen gode keepere som tar det vi ikke tar, sier Skogrand.

Vant cup

Torsdagens kamp var nest siste oppgjør i EHF Cup. Cupen er for lag som allerede har kvalifiser­t seg til EM i 2024, og består av vertsnasjo­nene Sveits, Østerrike og Ungarn, og Norge.

Med én kamp igjen har Norge

?? ?? Ivrige fans jaktet signaturer og bilder med de lokale heltene etter kampen. Her tar Olivia Gauteplass og Milde Matre Haugsdal bilde med Skogrand.
 ?? ?? Torsdag var første gang Anne Marie Skurtveit (t.v.) fikk se barnebarne­t, Marie Davidsen, spille landskamp.