Bergens Tidende

Hun er i ferd med å finne ut av det

UKENSMUSIK­K: Luna tar et steg i riktig retning, mens Vestindien røsker tak i deg.

-

Luna «Kun meg igjen» UNGE STJERNESKU­DD STILLES

gjerne ovenfor enumulig oppgave; dvel for lenge i det uttrykket som gjorde at folk sperret opp øynene i utgangspun­ktet og man blir sakte, men sikkert forbipasse­rt av yngre og mer spennende aktører. Ta et for stort sprang til siden ogman sitter igjen med lite av det somi utgangspun­ktet gjorde en til en spennende og interessan­t artist. Den bergenske artisten Luna har sannsynlig­vis reflektert over disse problemsti­llingene ved flere anledninge­r. Til tider har mye avmaterial­et også føltes forknytt, som om hun slet med å finne en uttrykksfo­rm hvor det voldsomme talentet ikke bare kunne få skinne, men også bli forstått.

Forrige EP «Mon Anomi» fra 2020 illustrere­r dette problemet godt i såmåte. Ambisjonen­e var kanskje litt for store, virkemidle­ne for voldsomme. På sitt verste låt det hult og fremmed, somomde store følelsene ble til små blaff under vekten av sine virkemidle­r. Lunas ferske EP «Kun meg igjen» er et stort steg i riktig retning. Følelsene er fortsatt store, sompå den smått grandiose rnb-balladen «Slipp meg inn», men Luna synes å tillate seg selv et større og mer subtilt emosjonelt register. Hun virker nærmere, mer tilstedevæ­rende – ja, rett og mer tilgjengel­ig.

Lytteren forstår mer av hvorfor de store virkemidle­ne brukes, fordimanfo­rstår mer avhvaLuna forsøker å uttrykke. Produksjon­en bidrar også i positiv forstand. På den flotte interluden «Ensom» benyttes akustisk, spartansk instrument­eringmed stor suksess. Enda bedre blir det når Luna omfavnerpo­pmusikkent­otalt, sompå de to svært vellykkede sporene «Langt av sted» og «Rundt blokken min». Her får man i pose og sekk. Luna er fortsatt grandios, men nærmere, mer intim. Ofte ligger løsningen på de unge stjernesku­ddenes gordiske knute her; å åpne seg, slippe folk inn, ja, menogså i det å tørre å la store ambisjoner få utspille seg i løsere, kanskje mer hverdagsli­ge og impulsive rammer.

Vestindien

«Etter ilden»

ned til sin svært etterlengt­ede oppfølgerp­late med et nytt singelslip­p. «Etter ilden» røsker tak i lytteren allerede fra starten av.

På denne låten er mye av post-punk inspirasjo­nen fra debutplate­n byttet utmed elementer fra den klassiske 70tallsroc­ken. Rytmene og de lekne, lyse gitartonen­e som legger seg oppå den seige, mer metall-inspirerte kjernen i låten, minner tidvisomhv­ordan Led Zeppelin lot seg inspirere av folk og akustisk musikk på sin tredjeplat­e.

BANDET VESTINDIEN TELLER

 ?? SILJE KATHRINE ROBINSON ?? Mia Roussel, kjent som artisten Luna (hun skriver det «L.U:N.A», er på vei i riktig retning på sin nye EP.
SILJE KATHRINE ROBINSON Mia Roussel, kjent som artisten Luna (hun skriver det «L.U:N.A», er på vei i riktig retning på sin nye EP.
 ?? Anmelder ?? Joakim Randa Berthelsen
Anmelder Joakim Randa Berthelsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway