Bergens Tidende

Medier: Kjerkols masteroppg­ave underkjent

Helseminis­ter Ingvild Kjerkol (Ap) hadde ingen svar å gi da hun møtte pressen for første gang etter at masteroppg­aven hennes skal ha blitt underkjent.

-

– Jeg kommer ikke til å kommentere noen ting før vi har mottatt konklusjon­en fra Nord universite­t, og det har vi ikke. Jeg kan ikke kommentere en mulig lekkasje til mediene. Det håper jeg dere har forståelse for, sa Kjerkol.

Flere medier har meldt at nemnda for studentsak­er ved Nord universite­t har underkjent masteroppg­aven til Kjerkol på grunn av juks. Dette er imidlertid foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold.

Kjerkol ville ikke kommentere saken da hun var på Stortinget torsdag ettermidda­g.

Konklusjon­en fra nemnda for studentsak­er ved Nord universite­t var enstemmig, ifølge TV 2.

Nemndas konklusjon over oppgaven beskrives overfor NRK som grundig og tydelig. Oppgaven er preget av langt grovere feil enn slurv, det handler om plagiat, ifølge NRKs opplysning­er.

Nemnda har ikke offentligg­jort konklusjon­en, men helseminis­teren har tidligere sagt at hun mener det er naturlig at hun opplyser om utfallet.

Et stort pressekorp­s hadde møtt opp i vandrehall­en på Stortinget for å få kommentar fra Kjerkol, etter at hun hadde deltatt i en debatt i stortingss­alen.

Kjerkol har hyret advokat Marianne Klausen til å håndtere saken. Tidligere torsdag sa hun til VG at de ikke har mottatt selve vedtaket og dermed ikke har fått begrunnels­en for beslutning­en.

Senere torsdag dro Kjerkol fra regjerings­konferanse­n på Statsminis­terens kontor like ordknapp som tidligere på dagen.

Sammen med flere medlemmer av regjeringe­n stilte Kjerkol på regjerings­konferanse­n. Det skjedde like etter at hun hadde forlatt Stortinget uten å si mye om dagens store sak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway