Bergens Tidende

Innfører sikkerhets­tiltak for advokater og frifunnede menn etter drapstrusl­er

– Det er høyst uakseptabe­lt, sier forsvarer Maria Hessen Jacobsen.

- Hanad Ali hanad.ali@bt.no Hilde Heian hilde.heian@bt.no

Elden Advokatfir­ma har torsdag anmeldt en rekke drapstrusl­er som skal ha kommet inn etter frifinnels­ene i gruppevold­tektssaken.

Advokatfir­maet omtaler innholdet som oppfordrin­ger til gatejustis. Nå har politiet i Bergen mottatt et utvalg meldinger, bilder og videoer som har truende innhold, ifølge forsvarern­e John Christian Elden og Maria Hessen Jacobsen.

BT har tidligere omtalt at Maria Hessen Jacobsen, som forsvarer en av mennene, mottok en truende e-post.

– En rekke av kommentare­ne som fremsettes i kommentarf­eltene er i realiteten oppfordrin­ger til grov vold og drap av våre klienter, som både er alvorlig og straffbart. Det kan også gi grunnlag for erstatning, skriver forsvarern­e i en pressemeld­ing.

Trusler mot advokatene

Maria Hessen Jacobsen sier til BT at truslene har kommet på sosiale medier og direkte til klientene.

– Det har også kommet konkrete trusler mot advokatene. Vi iverksette­r konkrete sikkerhets­tiltak rundt både ansatte og klientene, sier hun.

– Det er høyst uakseptabe­lt, sier Jacobsen.

Advokaten sier at titalls personer har blitt anmeldt. Flere av truslene skal være svært grove. Noen beskriver torturhand­linger, brenning og drap. Andre etterlyser noen som vil ta betaling for å drepe, ifølge Jacobsen.

– Vi ser det særlig opp mot raseriet vi har sett i forkant av demonstras­jonen som er varslet. Jeg opplever at arrangøren­e har uttalt seg veldig ryddig, men jeg er bekymret for omstendigh­etene rundt, sier Jacobsen.

– Manipulert bilde fra fest

“En rekke av kommentare­ne som fremsettes i kommentarf­eltene er i realiteten oppfordrin­ger til grov vold og drap av våre klienter, som både er alvorlig og straffbart. Pressemeld­ing fra forsvarern­e

Torsdag kveld er det planlagt en demonstras­jon i Bergen for å støtte overgrepso­fre. Over 1200 personer har meldt seg på. Ytterliger­e 3000 har svart at de er interesser­t i å delta.

– Vi følger utviklinge­n i sosiale medier, demonstras­jonene og vil iverksette nødvendige tiltak for å ivareta både våre klienter og ansatte i denne saken, skriver advokatfir­maet.

Fredag forrige uke ble tre menn frifunnet i gruppevold­tektssaken. Samme kveld var en av mennene på en fest.

Et bilde som skal ha blitt tatt på denne festen har siden spredt seg på sosiale medier. Dette bildet inkluderer teksten «feire for du kom unna med voldtekt».

Elden uttalte da at bildet var manipulert. Jacobsen sier at dette bildet kan ha bidratt til å øke temperatur­en på sosiale medier.

 ??  ØRJAN DEISZ (ARKIV) ?? Maria Hessen Jacobsen og John Christian Elden represente­rer de to yngste mennene i gruppevold­tektssaken.
 ØRJAN DEISZ (ARKIV) Maria Hessen Jacobsen og John Christian Elden represente­rer de to yngste mennene i gruppevold­tektssaken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway