Bergens Tidende

Nye skoletrusl­er

Politiet lurer på om skoletrusl­er den siste tiden er blitt en Tiktoktren­d, ifølge kommunalsj­efen for oppvekst i Austevoll.

- Ørjan Torheim orjan.torheim@bt.no

Austevoll ungdomssku­le sendte torsdag ettermidda­g melding til alle foreldre om en trussel om skoleskyti­ng neste uke. Den var skrevet på veggen på et elevtoalet­t med blyant, sier kommunalsj­ef for oppvekst i Austevoll, Bjørn Kristian Bjånesøy.

Økt beredskap

Han sier det nå blir økt beredskap i kommunen, ved skolen og i politiet den aktuelle dagen. På skolen blir det forsterket adgangskon­troll med flere voksne ute når elevene kommer. Bjånesøy sier trusselen ble oppdaget onsdag . Politiet kom for å undersøke, toalettet ble stengt og personalet informert. Ifølge skolen anser ikke politiet trusselen som reell.

– Vi drøftet med politiet hva som var lurt å gjøre. Derfor gikk det litt tid før vi informerte foreldrene.

– Det er ikke et alternativ å stenge skolen. Da tror jeg dette kunne blitt en «gøy greie» for flere.

Smitteeffe­kt

Bjånesøy sier han håper og tror det er snakk om en smitteeffe­kt.

– Det likner absolutt på sakene i Bergen. Politiet lurer på om dette kanskje er blitt en Tiktok-trend, men jeg vet ikke. Det er i hvert fall litt merkelig at det dukker opp flere steder, også i omegnskomm­unene til Bergen, sier kommunalsj­efen til BT. I Bergen har det vært skoleskyti­ng-trusler ved Sandgotna og Olsvik skoler.

Fungerende sjef ved Austevoll politistas­jon, Freddy Brosvik, sier de fredag har hatt et allmøte om trusselen omskolesky­ting. Den gjaldt en konkret dato frem i tid.

– Politiet var med for å komme med sitt syn på saken. Vi har ingen informasjo­n som tilsier at vi skal ha økt bekymring. Vi har iverksatt noen tiltak i forhold til vår beredskaps­evne den dagen. Pr. nå er planen at politiet ikke skal være på selve skoleområd­et, sier Brosvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway