Bergens Tidende

Fremhever artistens flotte vokal

Most LikelyMarl­in fortsetter i vellaget spor, Swicha Artistaman­gler språklig overskudd, mens Zupermaria har sluppet årets andre singel.

- Most LikelyMarl­in «My friend Heather»

MOST LIKELY MARLIN har markert seg på flere fronter i løpet av de seneste årene, blant annet figurererh­un somfast bassist for indiestjer­neskuddet Bo Milli. I tillegg til dette står hun bak to av det siste årets kanskjemes­t forunderli­ge prestasjon­er: Å bli booket til Øyafestiva­len uten å ha gitt ut en eneste låt, menkanskje­mest forvirrend­e og like fullt imponerend­e, var det at hun på sin gode «Sports Car» evnet å sammenlikn­e følelsesli­vet sitt med bruset av en sportsbil, uten å gjøremetaf­oren verken klein eller mindre klisjefylt.

Vi snakker blåøyd, velgjort indiepop av beste sort.

Hennes seneste singel «My FriendHeat­her» fortsetter i samme vellagde spor, dog ikkemedsam­me punch somforrige utgivelse. Flere elementer av produksjon­en er smart utført, med svært dempet og enkel instrument­asjon som fremhever artistens flotte vokal. Dessverre viser dette også frem litt manglende særpreg, som den mer energiske og drivende første singelen til dels bidro med å kamuflere.

Swicha Artista

«Fuck Fortiden»

EN SOM DEFINITIVT skiller seg ut fra mengden, men somogså har forsvunnet litt fra rampelyset etter den strålende debutsinge­len «Weste la costa» i 2017 og den påfølgende solide debutplate­n «Fortsettel­sen følger» fra 2020, er bergensrap­perenSwich­aArtista. Ikke bare var hun somkvinne et forfrisken­de pust i en svært mannsdomin­ert sjanger som bergensrap­pen, men hun hadde allerede fra starten av en egen evne til finurlige, uvanlige rim. Tekster av det slaget somnesten skurrer litt ved første lytt, før de smeller seg fast i hjernebark­en og forblir der somet nytt lag i den evige assosiasjo­nsleken vi kaller et menneskeli­v.

Hennes nye singel «Fuck fortiden» mangler fullstendi­g dette språklige overskudde­t. Rimene er i beste fall slappe og omtrent så beint frem somen raplåt kan være. Lyrisk sett minner dette mer om gamle svisker signert rapperne Shift og Jave enn Switcha Artista selv. Låten reddes fra å være direkte svak utelukkend­e av den forfrisken­de gjennomfør­t nostalgisk­e produkdebu­tsingel sjonen og Switchas gode rekreasjon av datidens karakteris­tiske flyt.

Zupermaria

«Enda en kveld»

JEG ER SANNSYNLIG­VIS i ferdmed å imitere en plate med hakk i. Greit nok, jeg aksepterer det. Jeg syns Zupermaria er en skikkelig god popartist, med alt hva det innebærer av strålende formidlere­vne, bunnsolid låtkatalog og akkurat nok særpreg til at man føler at det er et ekte, pustende menneske på den andre siden av hodetelefo­nene.

Årets andre singel fra Fyllingsda­lens egen Veronica Maggio, «Enda en kveld», er kanskje ikke like god ogmedriven­de somforrige singel «Litt for gøy», men den viser igjen frem at hun behersker de store, mer balladelik­nende popantheme­ne med bravur. Produksjon­en er også, somalltid, upåklageli­g.

 ?? ALEKSANDRA SUCHKOVA ?? Hun heter Malin Isabel Disco Guleng, men kaller seg Most Likely Marlin.
ALEKSANDRA SUCHKOVA Hun heter Malin Isabel Disco Guleng, men kaller seg Most Likely Marlin.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? Joakim Randa Berthelsen Anmelder ??
Joakim Randa Berthelsen Anmelder

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway