Bergens Tidende

Hva er det som er kvinnefien­dtlig med dette?

RUSS: Så lenge guttene oppfører seg i russetiden, er dette en fillesak.

- Malin Ali Kristiansa­nd

DE FLESTE HAR nok sett saken om en russebuss fra Bryne. Den ble anmeldt av Kvinnegrup­pa Ottar, en anmeldelse som senere ble henlagt. Etter å ha sett kritikken rettet mot russebuss-guttene og deres foreldre, ville jeg dele noen tanker.

Kvinnegrup­pen Ottar reagerer kraftig på at noen skal kunne kjøre rundt i offentligh­eten med det de mener er et kvinnefien­dtlig budskap. Jeg klarer ikke se hva som er kvinnefien­dtlig med de to tegneserie­figurene på bussen.

Det er en illustrasj­on av to nakne mennesker i en normal og populær sexposisjo­n. Når det er sagt, skulle jeg ønske vi slapp å bli eksponert for pornografi­ske tegninger i trafikkbil­det, der det er øyevitner i alle aldre.

Men her er foreldre eller voksne sin reaksjon viktig. Hvis man ikke lager noe oppstyr av det, blir det kanskje ingen stor greie? Det er jo bare pupper og en helt vanlig aktivitet som de aller fleste kommer til å gjøre i løpet av livet.

er enda mer problemati­sk, er at bildet kan dra oppmerksom­heten vekk fra bilister og at det i verste fall kan føre til trafikkuhe­ll. På den andre siden har hver enkelt sjåfør ansvar for å ikke bli distrahert.

Samtidig er jeg en av de som mange vil kalle «gammeldags», som har lyst til å spørre eierne av bussen om tegningen er nødvendig? Seksualise­ring av russetiden vil bare fortsette å være et tema når det bygges på det.

Uansett uskyldig, tenker jeg. Unødvendig? Ja. Men så lenge man oppfører seg, respektere­r andres grenser og ikke gjør noe ulovlig i russetiden, da vil jeg faktisk si at dette her er en fillesak.

DET SOM NOK

det ikke. Og så må folk slutte å legge ansvaret over på foreldrene med kommentare­r à la: «Hva slags oppdragels­e har foreldrene gitt til disse gutta», osv. ... Denne saken sier ingenting om foreldrene.

MEN JEG STØTTER

 ?? PRIVAT ?? Malin Ali mener det største problemet med russebusse­n «Pøbben» er at den kan forstyrre andre trafikante­r.
PRIVAT Malin Ali mener det største problemet med russebusse­n «Pøbben» er at den kan forstyrre andre trafikante­r.
 ?? FREDRIK REFVEM / STAVANGER AFTENBLAD ?? Russebusse­n «Pøbben» fikk mye kritikk for denne illustrasj­onen.
FREDRIK REFVEM / STAVANGER AFTENBLAD Russebusse­n «Pøbben» fikk mye kritikk for denne illustrasj­onen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway