Digital Foto (Norway)

CANON EOS R7

-

Med EOS R7 gjeninntar Canon klassen for kameraer med APS-C-bildebrikk­e med et smell, for selv om Canon allerede har de små M-modellene, er EOS R7 av et helt annet kaliber. Det speilløse kameraet med samme RF-fatning som de større fullformat­modellene i R-serien, tar opp tråden fra det gode, gamle speilrefle­kskameraet EOS 7D Mark II. Det er likevel en underdrive­lse å kalle det bare en oppgraderi­ng. R7 tar et kvantespra­ng. Det gjelder saerlig det formidable fokussyste­met, som er arvet fra flaggskipe­t EOS R3. Det kan registrere og følge mennesker, dyr og kjøretøy. Vi fikk både høy hastighet og trygghet når vi for eksempel fanget fugler, båter og biler i bevegelse. Autofokus skifter lynraskt fra ansiktstil øyegjenkje­nning når personen kommer naermere, og det samme opplevde vi med fugler, hvor kroppen ble registrert først, deretter hodet og så øynene med ufeilbarli­g trygghet.

Den gode autofokuse­ringen støttes av en hastighet på 30 bilder per sekund med fullt autofokus. Med både jpeg- og raw-bilder i en lang serie fikk vi 45 bilder før bufferen stoppet. Den ble tømt på bare ni sekunder. Designen er i stil med de større R-modellene, bare litt mindre. Ergonomien er god, og både betjeninge­n og menyen er i vanlig god Canon-stil. Canon har valgt å plassere styrespake­n som kontroller­er plassering­en av fokuspunkt­er, oppe ved siden av søkeren, noe som er veldig bra. D ener imidlertid omgitt ave tinnstilli­ngs hjul s omgjør at d eter lett å justereeks­ponering s kompensasj­onen ve det uhell når du bruker den.

Selv om R7 har samme oppløsning som for eksempel EOS 90D, har det en ny bildebrikk­e, og vi så tydelig forskjell på detalj gjengivels­en, s omn åer blitt veldig god. Først p ås v a ert høye ISO-verdier klarte Fujifilm seg litt bedre. Også eksponerin­gen var sikker.

I våre øyne har Canon truffet blink her, for det er vanskelig ikke å vaere fornøyd med R7 i hånden – ikke minst når det er fart på motivene. Prisen er også veldig god.

 ?? ??
 ?? ?? Kameraet er tettet og har plass til to SDkort av typen UHS-II.
Kameraet er tettet og har plass til to SDkort av typen UHS-II.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway