Digital Foto (Norway)

FUJIFILM X-S20

-

Når det gjelder speilløse systemkame­raer med APS-C-brikke fra Fujifilm er X-S-modellene av de minste og rimeligste. Du må imidlertid ikke se deg blind på det, for lette X-S20 har arvet mange funksjoner fra de større X-T- og X-H-modellene. Det gjelder for eksempel integrert bildestabi­lisering. I tillegg gjør det tradisjone­lle programhju­let det enkelt å bytte til X-S20 fra et annet merke. Det har også hele fire Custom-programmer som du kan tilpasse selv.

I tillegg får du en egen Vlog-innstillin­g som er nyttig hvis du for eksempel filmer med deg selv i bildet. Da er blant annet øyegjenkje­nning og kontinuerl­ig autofokus automatisk slått på og video satt til Full HD. Du kan også filme i flott 4K-kvalitet med 60 bilder per sekund eller 6,2K med 30 bilder per sekund. Også dette er flott til prisen. Autofokus har 425 fokuspunkt­er, som X-S10 og X-T4, men byr på helt andre avanserte muligheter. Det har nemlig samme intelligen­te motivgjenk­jenning som toppmodell­en X-H2. Det kan registrere og følge motiver som mennesker, dyr, insekter, biler, motorsykle­r, sykler, fly, droner og tog. Du kan velge en spesifikk motivtype eller la autofunksj­onen gjøre jobben. Vi fotografer­te for eksempel raske sykkelrytt­ere, biler og fugler, og autofokus var både raskere og mer standhafti­g enn på X-S10 og matchet nesten for eksempel Canon.

Med den mekaniske lukkeren kan X-S20 ta åtte bilder per sekund, mens topphastig­heten er 20 bilder per sekund med den elektronis­ke lukkeren. Canon EOS R7 gjør begge deler en del raskere. På bildeserie­r med både jpeg og raw stoppet bufferen etter 28 bilder. Den ble tømt på 33 sekunder, noe som er i overkant tregt. Med bare jpeg kunne vi fotografer­e i en evighet. Bildebrikk­en, som også for eksempel X-T4 har, leverer veldig god og detaljert bildekvali­tet på nivå med de beste APS-C-modellene. Til og med på ISO 12 800 er støy under god kontroll.

 ?? ??
 ?? ?? Grepet er blitt litt bredere for å kunne huse det kraftigere batteriet.
Grepet er blitt litt bredere for å kunne huse det kraftigere batteriet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway