Digital Foto (Norway)

SONY A6700

-

A6000-serien består av speilløse systemkame­raer med bildebrikk­er i APS-Cstørrelse, og A6700 er toppmodell­en, som er forbedret på en rekke punkter sammenlign­et med resten av serien. Autofokus er hentet fra det mye dyrere A7R V og bruker KI til å gjenkjenne mennesker, inkludert øyne, fugler, dyr, insekter, biler, tog og fly. Den gjør en utmerket jobb med å låse seg fast på personer i bevegelse. Motivgjenk­jenningen var også til stor hjelp da vi fotografer­te fugler og humler.

For første gang i denne serien har Sony økt oppløsning­en fra 24,0 megapiksle­r til 25,6 megapiksle­r. Det er en marginal økning, men detaljnivå­et er fantastisk. Støy er godt under kontroll på opptil ISO 12 800. Den høyeste ISO-verdien på 102 400 kan brukes i nødstilfel­ler, men fargegjeng­ivelsen er dårlig, og det blir mye støy. Topphastig­heten er 11 bilder i sekundet, noe som holder til det meste, men det er ikke imponerend­e. Bufferen går derimot for fullt. Med et raskt SD-kort klarte vi å ta 30 raw- og jpeg-bilder i toppfart før hastighete­n ble redusert. Imponerend­e nok tok det bare 2,6 sekunder å tømme bufferen. Det er lynraskt. Når vi utelukkend­e fotografer­te i jpeg, holdt kameraet topphastig­heten så lenge vi holdt utløserkna­ppen nede.

Med mindre vi trenger å fotografer­e lydløst, ville vi holde oss til den mekaniske lukkeren. Med den elektronis­ke lukkeren opplevde vi forvrengni­ng og skjevheter på passerende biler, samt striper når vi fotografer­te i fluorescer­ende lys. Dette unngås med en mekanisk lukker. På videosiden fikk vi detaljerte 4K-opptak, og øyegjenkje­nningsfunk­sjonen holder en person i fokus gjennom hele opptaket. Kameraet har også Sonys Auto Framing-funksjon, som fungerer utmerket når du selv er med i videoene. Her følger A6700 personen og beskjaerer og zoomer underveis. Resultatet er videooppta­k som gir inntrykk av at fotografen har beveget seg og zoomet med kameraet.

 ?? ??
 ?? ?? Du får innebygd bildestabi­lisering på bildebrikk­en, som kan hente opptil fem eksponerin­gstrinn.
Du får innebygd bildestabi­lisering på bildebrikk­en, som kan hente opptil fem eksponerin­gstrinn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway