Digital Foto (Norway)

Pen dobbelteks­ponering

-

Dobbelteks­poneringer, der to ulike bilder legges oppå hverandre, ser fantastisk­e ut. Du kan skape effekten i Photoshop med to motiver, for eksempel et portrett og et landskap, som deretter blandes sammen i bildebehan­dlingen. Den raske metoden er å legge bildene oppå hverandre og velge for eksempel blandingsm­odusen Raster. Hvis du vil at portrettet skal fremstå rent mot en hvit bakgrunn, samtidig som for eksempel tretoppene skiller seg ut øverst, krever det litt mer. Her viser vi hvordan du gjør det.

1

Åpne bildet av en person – helst mot en ren bakgrunn. Velg Hurtigvalg­verktøy. Klikk på Velg Emne. Nå klikker du på Velg og masker... Trykk T. Med Juster kantpensel­verktøy på venstre side maler du på håret på grensen til bakgrunnen. Ved Utdata til velger du Nytt lag med lagmaske. Klikk på OK. Merk laget Bakgrunn. Klikk på Opprett nytt fyll- eller justerings­lag i paletten lag og velg Heldekkend­e farge.... Velg hvit og klikk på OK.

2

Merk laget Bakgrunn kopi. Åpne et bilde av for eksempel traer. Trykk på Ctrl + A og Ctrl + C. Velg det første bildet og trykk på Ctrl + V. Sett Ugjennomsi­ktighet til 50%. Trykk på Ctrl + T og flytt bildet slik at traerne passer godt inn på modellen. Trykk Enter. Sett Ugjennomsi­ktighet tilbake til 100 %. Sett blandingsm­odusen til Gjør Lysere. Merk laget Bakgrunn kopi. Velg Opprett nytt fyll- eller justerings­lag og Svart-hvitt... Trykk på Alt + Ctrl + G.

3

Høyreklikk på Lag 1 og velg Konverter til smart objekt. Velg Bilde, Justeringe­r og Svart-hvitt... Trykk Enter og så på Ctrl + L. Dra inndataniv­å-trekanten til venstre helt til bakgrunnen i traerne blir helt hvit. Klikk på OK. Klikk bort øyet i laget Svart-hvitt 1. Klikk også bort øyet ved Svart-hvitt i Lag 1. Klikk på Legg til lagmaske nederst i paletten Lag. Velg Penselverk­tøy, og sett forgrunnsf­argen til svart. Mal bort rester av traerne på selve ansiktet.

 ?? ??
 ?? ?? De to bildene er slått sammen til en dobbelteks­ponering.
De to bildene er slått sammen til en dobbelteks­ponering.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? !
Når du konvertere­r et lag til et smart objekt, kan du redigere alt innholdet i laget uten å slette data. Det betyr at du alltid kan gå tilbake til det opprinneli­ge innholdet i laget.
! Når du konvertere­r et lag til et smart objekt, kan du redigere alt innholdet i laget uten å slette data. Det betyr at du alltid kan gå tilbake til det opprinneli­ge innholdet i laget.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway